We hebben redelijk geslapen. Als we opstaan is het nat buiten. Dat treft niet. We ontbijten op ons gemakje en besluiten dan, ondanks het slechte weer, naar het centrum te gaan. De hele dag in het appartement verblijven is geen optie. Het doel is het wisselen van de wacht bij het Koninklijk paleis.

kop17Deze begint om 10.00 uur. We zijn dus op tijd aan het zwoegen op de fiets en moeten nog een stukje wandelen. Het is druk op het plein maar uiteindelijk is het tafereel niet spectaculair. Na twintig minuten houden we het voor gezien en wandelen we naar de Nyhavn.

kop18We kopen kaartjes voor een boottocht door de kanalen van Kopenhagen. Omdat we rondvaart pas om 12.30 uur begint, maken we een wandeling in de omgeving. Jammer van het klote weer.

kop21De rondvaart start in de Nyhavn. Het is een mooi gezicht om door deze haven te varen. De tocht brengt ons naar het beeld van de zeemeermin waar het wederom druk is. Ook varen we door Christianshavn. Ondanks het slechte weer hebben een plaats op het buitendek genomen. Binnen zagen we niks en dat is dus zonde. Dan maar een nat pak.
Na de rondvaart nuttigen we op een overdekt terras onze lunch. Wat een verschil Nyhavn by sun of Nyhavn by rain.

kop22We besluiten na de lunch naar ons appartement te gaan. Het is mooi geweest.
Bij de Facta slaan we boodschappen in en we eten, drinken en lezen wat in ons appartement.

17 juni 2015 Kopenhagen
Getagd op: