De veerduistertechniek heeft geholpen. Het is nog wel licht in de kamer maar niet zoals gisteren. We ontbijten op ons gemak en maken dan het plan van de dag. We beginnen bij het natuur historisch museum. Dit is de moeite waard.
kop10Bij het museum hoort een mooi tuin waar we op ons gemak doorheen wandelen.
Dan is het tijd voor een kop koffie. We strijken neer op een leuk terras waar ze heerlijke koffie hebben. Het ligt aan een hoofdstraat met veel passages.

kop11We naar Rosenborg, een renaissance kasteel van Christian IV waarin de kroonjuwelen en de gedenkkamers voor alle koningen in de lijn Oldenburg van de Deense monarchie, van de bouwheer die in 1588 de troon besteeg tot Frederik VII, die in 1863 overleed, te zien zijn.
kop15

Dan wandelen naar de overkant. Naar Christianshavn en Christiana. We gaan voor wandeling nummer 8 uit onze reisgids. Christiana is een vrijstaat waar het roken van wiet oogluikend wordt toegestaan.
Iedereen zit zowat aan een joint en is stoned. De wiet lucht is niet te harden. We wandelen door deze uitlaatklep van Denemarken en lopen naar de Nyhavn. Hier zoeken we een tafel in het zonnetje voor de lunch.
kop14

Het is hier heerlijk toeven na zo’n wandeling. Bovendien is het heerlijk weer. We nemen allebei een uitgebreide maaltijd met bier en wijn.

kop12Het is al laat in de middag als we naar de fietsen lopen. We rijden terug naar ons appartement. Onderweg slaan we bij de Facta nog wat boodschappen in. We eten weer in ons appartement en nemen wat rust.
Het was weer een mooie dag in de Deense hoofdstad.

16 juni 2015 Kopenhagen
Getagd op: