We zijn allebei vroeg wakker. De luxaflex is te kort en de zon schijnt om 06.00 uur al in ons appartement. Het is heet. We beginnen met een lekker ontbijt en zien al vroeg bedrijvigheid in de Kindergarten. Het is mooi om te zien hoe de kleintjes zich vermaken.

kop2Dan gaan we naar de fietsenstalling en pakken we onze blauwe stadsfietsen. Ze zijn degelijk, maar ze trappen zwaar. We rijden naar het centrum, zo’n 4 km en we zijn blij als we er zijn. Veel vals plat en dat valt niet mee met deze fietsen, zeker niet als je elektrische gewend bent. We parkeren de fietsen bij het Radhuis en beginnen aan wandeling nummer 1 van de ANWB EXTRA reisgids: “shoppen en flaneren op de streep – Strøget”. Dit is 1,1 km winkels met 4 straten en 2 pleinen.
kop8Het is het belangrijkste winkel- en wandelgebied van Kopenhagen. Het is best druk en de moeite waard. Als wandeling nr 1 erop zit, drinken we koffie en dan gaan we op zoek naar Nyhavn (“nieuwe haven”). We nemen een verkeerde afslag en lopen een heel stuk verkeerd. Dan is duidelijk welke kant we op moeten en we komen bij 1 van de beroemdste plekken van Kopenhagen. Het is hier dan ook erg druk met toeristen. We flaneren langs de haven en genieten van de architectuur van de gekleurde huizen.
kop7We wandelen langs het water naar het beroemde beeldje van de Kleine Zeemeermin, het symbool van Kopenhagen. Het is een mooie wandeling en bij het beeld hebben ze net een bus met Japanners gelost. Elke Jap moet met het beeldje op de foto. Ze halen de gekste kapriolen uit om een mooi plaatje te schieten.
kop9Dan is het tijd voor lunch en we wandelen terug naar de Nyhaven waar we  op een terras neer strijken. Tegenover onze tafel staat een straatmuzikant te zingen.
De amerikaan heeft een mooi repertoire en het klinkt geweldig. De lunch is een flinke hap, maar omdat we al een flink stuk gelopen hebben, genieten we op het terras van de muziek en de passanten.
kop5Na twee uur mensen kijken lopen we terug naar de fietsen. Onderweg  trekt een zangeres onze aandacht. Het is Sara Katona Peyk, die prachtig staat te zingen. Een excentrieke meid die volledig opgaat in het straat zingen.
kop6We trappen onze stalen rossen naar de Hamletsgade waar we bij de Facta boodschappen doen. We zitten nog vol van de lunch en nemen een lichte maaltijd in ons appartement. Hierna verkennen we de omgeving nog wat, maar hier zijn we zo mee klaar. We verduisteren de vensters met boeken en ander verduisterend materiaal en gaan lekker slapen.

 

15 juni 2015 Kopenhagen
Getagd op: