Dit is voor ons alweer de laatste dag in Zweden. Wij rijden vandaag naar Kopenhagen. Harran en Linda blijven nog een dag bij Margriet en Eric en rijden dan naar een B&B in Arvika. We ontbijten nog gezellig en rijden dan op ons gemak richting Denemarken.

z6Het is rustig op de weg en we genieten van het landschap. Onderweg drinken we koffie en we lunchen bij Mc Donalds. We besluiten over de Sontbrug die Malmo met Kopenhagen verbindt te rijden. Deze brug die een belangrijk rol speelt in de TV serie The Bridge is prachtig. De tol, ruim 51 euro, vinden we aan de prijs.

z8We rijden Kopenhagen in en het wordt dan ‘stoplicht-rijden’.  Bijna elk stoplicht staat op rood. We bellen onze contactpersoon van de B&B dat we eraan komen. Tegen 6 uur parkeren we de auto in een straat achter onze gehuurde appartement. Het is een allochtone wijk met veel Turkse winkels. De zus van de eigenaar van het appartement heet ons welkom en legt ons de regels uit. De fietsen worden getoond en ons Deense avontuur kan beginnen.
z9Het appartement is op de 3e verdieping en het balkon kijkt uit op een Kindergarten. Het appartement is ruim en schoon.
Omdat er geen fatsoenlijk restaurant in de buurt is, doen we in de Fakta supermarkt boodschappen voor het diner en het ontbijt van morgen.
We eten, drinken en praten na over ons mooie Zweedse avontuur.
Morgen gaan we Kopenhagen verkennen.

14 juni 2015 Sunnemo – Kopenhagen
Getagd op: