Vandaag was de dag waar Linda, Harran, Eric en ik naar toegeleefd hebben. De 10 km Karlstad Stadslopp.  We beginnen de dag met een fantastisch ontbijt. We doen het rustig aan en we bereiden ons voor op de lichamelijke inspanning. Rond half elf rijden we naar Karlstad. We willen op tijd zijn zodat we verzekerd zijn van een parkeerplaats.

z3De auto’s worden op dezelfde parkeerplaats geparkeerd. Met de bon die we ontvangen hebben is het vandaag gratis parkeren. We wandelen naar het Karlstad museum waar we genieten van een lichte lunch nemen. Dan lopen we naar het startvak en de zien de Minilopp. Bij de start/finish maken we een groepsfoto en dan gaan we naar het startvak.
Op een podium verzorgen een aantal Zweedse schones de warming up.

z1Om twee uur is het dan zover. De speaker kondigt aan dat er Nederlandse deelnemers zijn, en het startschot klinkt. Het is erg druk en het parcours heeft best wat hoogteverschil. Langs de kant van de weg staan heel veel supporters, die ons vooruit schreeuwen. Op strategische plekken staan bands te spelen. De muziek, rock, is opzwepend.
routekarlstadgrootDe route, langs het meer, is prachtig.
Na 56 minuten en 55 seconden, passeer ik de finish lijn. Om medelopers te kunnen passeren, heb ik moeten zigzaggen en daarom heb ik 10,11 km gelopen. Mijn gemiddelde snelheid is 5:38 minuten per kilometer.

z4Een tijd waar ik tevreden mee ben. De race was goed opgebouwd.  We worden door José en Margiet, die ons flink hebben aangemoedigd, hartelijk gefeliciteerd. Dan lopen we naar de finish en wachten op Linda en Harran, die de halve marthon lopen. We zien veel hardlopers kapot over de finish vallen. Dit is niet gezond. Dan doen Harran en Linda het veel beter.

thumb_IMG_2909_1024Na de race gaan Margriet en José naar de supermarkt om boodschappen in te slaan. Eric, Harran, Linda en ik rijden naar Sunnemo. Terwijl de BBQ opgestookt wordt douchen we en drinken we bier.
z5We praten na over de race en hebben het erg naar onze zin. De BBQ is voortreffelijk. Naast heerlijk vlees en salade vloeit de Zweedse drank rijkelijk.
Het was gewoon een belevenis om in Zweden, aan zo’n spektakel te kunnen deelnemen. Tegen 23.00 uur gaan we moe maar voldaan naar bed.

 

13 juni 2015 Karlstad
Getagd op: