Het is weer prachtig weer en we ontbijten buiten. Margriet heeft een perfect ontbijt voorbereid. Voor elk wat wils. Vooral het brood dat Eric gebakken heeft smaakt voortreffelijk.
a9We kletsen gezellig en nemen de maken plannen voor de dag. We rijden met 2 auto’s naar Karlstad. Eric rijdt voorop en Margriet rijdt met ons mee om, indien nodig de weg te wijzen. Plotseling schreeuwt Margriet: ree, ree, ree en ik trap vol op de rem. Staat er een ree op de weg, dat was op het nippertje. Na ongeveer een uur rijden hebben we de 65 kilometer afgelegd en zijn we in Karlstad.
a11We parkeren de auto op een groot parkeerterrein vlakbij het Värmlands Museum. We wandelen naar de hoofdstraat en op een groot plein zien we een stalletje waar fietsen verhuurd worden. Nou verhuurd, Eric vraagt in vloeiend Zweeds wat de kosten zijn, maar de fietsen zijn gratis. We hoeven, als borg alleen een legitimatiebewijs achter te laten. We gaan al fietsend, het parcours van de 10 kilometer verkennen. Het is af en toe zoeken, maar duidelijk is dat dit met de auto, wat het oorspronkelijke plan was, nooit gelukt was.
startnrHet parcours is prachtig en gaat rond een meer. We halen onze startnummers op en ik koop een shirt met korte en lange mouwen van de Karlstad Stadslopp.
Na zo’n anderhalf uur zijn leveren we de fietsen in.  Opvallend vind ik hoe relaxed de sfeer in deze, voor Zweedse begrippen, grote stad (ongeveer 62000 inwoners) is.
a13We rijden naar Hammarö vänern een prachtig natuurgebied. Margriet fungeert als navigatiesysteem en als we bijna op de plaats van bestemming zijn, rijden we in een bos. We parkeren de auto en moeten dan nog een stuk wandelen. De koelbox gaat mee en als we bij het meer aankomen zoeken we een geschikte plek voor de lunch. Het is hier prachtig en het weer werkt mee: het is gewoon heet.
a15De lunch, met de pannenkoeken van Lena, smaakt voortreffelijk en we genieten van de omgeving. Op de terugweg beklimmen we nog een soort vogelpost, zodat we een mooi uitzicht over dit natuurgebied hebben.
a14We rijden terug naar Sunnemo waar we buiten heerlijk wat drinken. Margriet gaat het diner voorbereiden: pompoensoep, haringtaart en een ijs als toetje.
Huize Van der Weel is een goed kosthuis, het was overheerlijk.
thumb_IMG_2905_1024We kletsen nog wat na en gaan niet al te laat naar bed. Morgen moeten we fit zijn.

12 juni 2015 Karlstad & Hammarö vänern
Getagd op: