Om 6 uur staan we op. We pakken de spullen bij elkaar en gaan naar het bovendek. Het begint al licht te worden en we varen in het fjord van Göteborg.
Om 9.15 uur, de geplande tijd, komen bereikt de ferry de kade. We gaan naar onze auto en moeten nog even wachten voor we de boot mogen verlaten.
Om 9.30 uur rijden we de kade af en ons navigatiesysteem denkt dat we nog in Kiel zijn. a7Na een paar minuten navigeert het ons richting de juist snelweg. Het is mooi weer en dat was bij ons vorig bezoek van Zweden wel anders.
We rijden op ons gemak, met 80 kilometer per uur, over de E45. We hebben zin in koffie en we besluiten om Trollhättan in te rijden. Voordat we het weten zijn we dit gat weer uit. Omkeren dus, en bij een meer vinden we een brasserie met parkeerplaats. Het is druk en de kinderen zijn allemaal mooi gekleed.
a8We komen op het verkeerde moment aan, want het is hartstikke druk. Na een kwartier heb ik de 2 koffies en deze drinken we buiten op het terras op.
Dan vervolgen we onze route en rond 16.00 uur arriveren we in Sunnemo. We hebben 733 km gereden met een gemiddelde snelheid van 73,3 km/uur.. Het huis van Eric en Margriet vinden we gemakkelijk. Harran en Linda zijn zojuist aangekomen en buiten op het terras drinken we, na een hartelijk welkom, thee.
We krijgen een rondleiding door het mooie huis en installeren ons op onze slaapkamer.
a5We buurten gezellig en maken kennis met de buurvrouw. Wat is het hier relaxed!
Als Linda, Harran en ik een trainingsronde van 6 kilometer lopen, gaat Margriet met José de omgeving verkennen. Eric in verband met de temperatuur vanochtend al gelopen en begeleid ons op de fiets. De route is flink heuvelig en met 23 graden is het zwaar. Moe maar voldaan gaan we na onze training aan het bier.
thumb_IMG_2892_1024Margriet heeft, als voorgerecht, een overheerlijk Zweedse lekkernij met vis gekocht. We smullen hier allemaal van. Daarna wordt het hoofdgerecht uitgeserveerd: zalm met pasta. Het is super gezellig. Rond 11 uur gaan we naar onze slaapkamer om de nodige rust te nemen.

11 juni 2015 Göteborg – Sunnemo
Getagd op: