Vandaag vertrekken we naar Kiel waar we op de Ferry naar Göteborg stappen. Het reisdoel is Sunnemo in Zweden waar we bij mijn loopmaatje Eric zullen verblijven. Samen met Eric, Harran en Linda, loop ik op 13 juni de 10 km Karlstad Lopp.
a1We vertrekken om 9 uur en rijden achter de files aan. Het is rustig op de weg en als we Nederland verlaten rijden we Harran en Linda voorbij. Bij Raststätte Brochbachtal drinken we allebei een cappuccino. Lekker even ontspannen en dan weer verder. Rond 16.00 uur komen we, na 588 kilometer gereden te hebben, in Kiel aan. We rijden naar de Schwedenkai waar de terminal van Stenaline is. Harran en Linda komen gelijk met ons aan.
a2We zijn aan de vroege kant want de ferry vertrekt pas om 18.45 uur. Het is mooi weer en zelfs warm het zonnetje. Rond 17.00 uur kunnen we inschepen. We brengen ons ‘overlevingstasje’ naar onze hut en gaan op het bovendek een biertje en een wijntje drinken. De boot vertrekt een half uur te laat, maar zal deze tijd weer in halen.
a4De ferry is een stuk kleiner dan die van de Color line waarmee we naar Oslo zijn gevaren. Het diner hebben we niet gereserveerd en om half 8 gaan we kijken of er plaats is in het restaurant. We hebben geluk want aan het raam is nog een tafeltje vrij. Een prachtige plek waar we de zonsondergang mooi kunnen zien.De ober is uitermate vriendelijk en het eten voortreffelijk.
a3Met Harran en Linda drinken we in de bar nog een afzakkertje en dan gaan we onze hut opzoeken. Morgen is het weer vroeg dag.

10 juni 2015 Tilburg – Kiel – Göteborg
Getagd op: