Na het ontbijt rijden we naar het middeleeuws monument van keizer Willem II. De route door de Elzas is prachtig. Op een afstand zien we de burcht liggen. We rijden omhoog en parkeren de auto achteraan in een lange stoet. Het is best een stuk omhoog wandelen naar de ingang. Voordat we het slot gaan bezichtigen drinken we op terras van het souvenir winkeltje een kop koffie. Het uitzicht is prachtig.
Baldersheim166Dan kopen we voor 18 euro twee toegangsbewijzen voor Haut Koeningsbourgh.
Het is ongelooflijk hoe dit kasteel nog in tact is. Er is 1 route door het kasteel, van ingang tot uitgang. Het is een echt museum en op sommige punten heb je een prachtig uitzicht.
Baldersheim185Na afloop van de rondleiding drinken we bij de souvenir shop nog een kop koffie.
We lopen naar de auto en verkennen de beroemde ´route du vin´. We  rijden langs wijngaarden en stoppen in Hunawihr. Dit is een klein plaatsje dat snel gezien hebben. Niks bijzonders, maar wel een prachtig uitzicht over de Elzas. We rijden verder naar Riquewihr. Hier is het lastig om een parkeerplaats te vinden. Als we een trap oplopen komen we in de hoofdstraat. Hier is het hartstikke druk. Baldersheim193We snappen al snel waarom. Dit is een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Elzas. We wandelen door de hoofdstraat en bezoeken wat winkeltjes. Erg toeristisch maar de kleuren van de huizen en de architectuur is prachtig.
In een zijstraat vinden we een terrasje waar we een wijntje drinken. We slenteren door de hoofdstraat en kopen het bordje ´place des jardiniers´ voor in onze tuin.
Baldersheim205Dan vervolgen we een stuk van de route du vin. Omdat dit veel tijd kost, rijden we het laatste stuk via de route National naar Baldersheim.
We eten weer in het restaurant van het hotel en kunnen terugkijken op een fantastische dag.

28 april 2015 Haut Koeningsbourgh
Getagd op: