klein3Het ontbijt van Hotel le Cheval Blanc is simpel, maar goed. Een echt Frans petit dejeuner. Vandaag staat Colmar op het programma. We rijden op ons gemak door het prachtige landschap naar deze toeristische attractie van de Elzas.
Baldersheim147We parkeren de auto en lopen het middeleeuwse plaatsje in. We drinken koffie en na wat winkeltjes bekeken te hebben lopen we de stadswandeling uit onze Elzas reisgids van de ANWB. Een prachtige route die ons langs alle hoogtepunten leidt. De historische binnenstad is echt de moeite waard.

Baldersheim153Tijd voor de lunch. Die nemen we op de place de lánciene douane. We nemen allebei een salade provencal  met een halve liter Edelzwicker. Het is goed toeven op het terras en we lekker druk buiten. Een gezellige omgeving om van een goede lunch te genieten. Hierna wandelen nog een stuk en dan betalen we 5.60 euro parkeergeld (voor 5 uur) en rijden we terug naar Baldersheim.
Baldersheim150Op het terras van Le Cheval Blanc drinken we een lekker wijntje. Tijd om ons op te frissen.
Omdat er maar 1 restaurant in dit gehucht is, hebben we geen keus voor het avondeten. We willen een wijntje drinken en niet meer met de auto weg. Het restaurant van ons hotel is prima en we hebben allebei lekker gegeten.

klein3We maken nog een wandeling door Baldersheim en genieten als Pa Ooievaar thuis komt en al klepperend zijn vrouwtje begroet.
Het was een ontspannen en erg mooie dag!

27 april 2015 Colmar
Getagd op: