Het is alweer de laatste hele dag van onze mini-vakantie. Vandaag staat de route des Crêtes op het programma. Na het ontbijt rijden we naar Vieil Armand. Dit is een voormalig slagveld waar de bittere herinnering van de eerste wereldoorlog in leven wordt gehouden.
klein8Eerst bezoeken we het in 1921 aangelegde oorlogskerkhof en dan wandelen we naar de top op 921 meter. Hier zien we de loopgraven en schuttersputten van WO1.
Baldersheim230We wandelen terug naar onze auto en vervolgen onze route. Benzinestations zijn hier schaars en we moeten even van de route af om de tank vol te gooien. Dan rijden we terug richting Grand Ballon, maar eerst lunchen we bij een restaurantje de José heeft gespot. De uitbaters zijn uitermate aardig en spreken Duits! Met een goed gevulde maag rijden we naar le Grand Ballon.
klein4We hebben hier een prachtig uitzicht en op de Vogezen ligt nog sneeuw. We rijden terug naar ons hotel waar we een frisse douche nemen. We drinken een aperitief en  dineren weer in het restaurant van ons hotel.

klein5De dag wordt afgesloten met een korte wandeling door Baldersheim. Wat een fijne dag!

29 april 2015 Route des Crêtes
Getagd op: