P1060492We staan om 8 uur op. Het regent en Rennsteigblick hangt in de wolken. We ontbijten op ons gemak en om 10 uur rijden we richting Weimar. De binnenweg is mooi en de snelweg redelijk druk. Jammer dat het weer niet mee zit. Om 11 uur rijden we de auto in de parkeergarage van Kaufhaus Schiller.

P1060480We lopen naar het Theater plein waar we koffie drinken. De regen dirigeert ons naar binnen. Dan gaan we naar het Weimar Haus waar we voor 14,50 euro een prachtige multimedia show zien. We worden meegenomen door de geschiedenis van Weimar. Dan wandelen we naar het stadhuisplein. Het centrum van Weimar is prachtig met mooi huizen, smalle straatjes en autovrij.

P1010017We genieten. De Petrus en Paulus kerk valt tegen. Het altaar staat in de steigers en de rest is niks bijzonders. We lopen in de regen naar het theater plein waar we buiten onder een grote parasol allebei een strammermax bestellen. Voor mij een pilsje erbij en voor Jose een latte magiato. Het is heerlijk relaxed. Na de lunch wandelen we nog door de stad van Schiller en Goethe.

P1060489Dan betalen we 4,50 euro parkeergeld en rijden we terug naar ons hotel. Hier drinken we in de lobby een biertje en genieten we van internet en ons boek. Tijd voor een douche en het diner. De witte bonen soep is aan ons niet besteed, maar de ragout met rijst is heerlijk. Net als het toetje, chocolade en vanille pudding. Het is allemaal niet verfijnd, maar de smaak is goed.

P1060496Het restje Sylvaner nemen we mee naar de lobby waar we heerlijk lezen. Jose drinkt caparina die in de aanbieding is. Ik hou het bij pils. Jose regelt bij de receptie dat we vanaf morgen een eigen tafel in het restaurant hebben. Er is toch plek genoeg en ons verzoek wordt meteen gehonoreerd. Het is lekker rustig in dit kuuroord. Tegen elf uur gaan we naar onze kamer. Het was, ondanks het slechte weer, een geweldige dag.

30 juli 2014 Weimar
Getagd op: