Om 8 uur loopt de wekker af. Jose heeft een slechte nacht gehad, maar ik heb redelijk geslapen. Bij het ontbijt hebben we dezelfde tafel en de zaal zit weer vol. Het is weer een buffet en het ziet er goed uit. We ontbijten op ons gemak en daarna gaan we naar Friedrichroda. De weersverwachting is nat en het is heiig. In Friedrichroda gaan we naar de plaatselijk Lidl, waar we 12 flessen wodka (5 euro per fles, een hardloopshirt en dagcreme kopen).

P1000962We laten de auto op de parkeerplaats staan en wandelen naar het centrum. Het is hier niet druk, maar het is knus. Kleine straatjes met winkeltjes en terrasjes. We drinken op een terras koffie waar we genieten van de rust. Dan wandelen we verder en rijden we terug naar ons hotel. Op een bankje lunchen we van ons pakket en daarna gaan we de 3 kilometer lange wandeling lopen door en rond Finsterbergen. We dalen de trap af en bezoeken de kerk.

P1000970Deze is meer dan de moeite waard. Prachtig. Via de hoofdstraat lopen we naar boven en we vervolgen de weg langs landerijen, het openbare zwembad en de golfbaan. De route is erg mooi en we eindigen weer in de hoofdstraat. We klimmen terug naar het hotel waar we flink bezweet aankomen. We trekken droge kleren aan en drinken op het terras een pint.

P1000989Tijd voor een goed boek. We hebben ruim 10 km gelopen, dus dat voelt goed. Tegen vijf uur begint het te onweren. Het water komt met bakken naar beneden en we gaan binnen zitten. Dan is het tijd voor een verfrissende douche.
Als ik sta te douchen valt de elektriciteit uit. Dit treft niet alleen ons hotel maar tot aan Friedrichroda. Tijd voor internet en schrijven van dit verslag.

P1060442Het diner bestaat uit aardappelsoep, worst met zuurkool, varkensvlees met ui, aardappelen worteltjes en salades. Toetje: diverse puddinkjes.Het smaakt goed, maar het had allemaal wat warmer gemogen.

P1000971Tegen 8 uur springt de verlichting weer aan. We nemen het restantje Sylvaner mee naar de lobby. Het is geen weer om buiten te zitten. We internetten, lezen en vermaken ons best. Om 10 uur gaan we naar de kamer.

29 juli 2014 Friedrichroda
Getagd op: