Om tien over negen rijden we onze oprit af. Het regent een beetje. Als we op de A58 zijn breekt een wolk en we zien geen hand voor onze ogen. Met 70 km per uur, afstand houdend op de voorganger, rijden we door de waterval. Halverwege Eindhoven klaart de lucht op en stijgt de temperatuur van 16 naar 21 graden Celcius.

P1000949We rijden door het Ruhrgebied en de reis verloopt voorspoedig. Na anderhalf uur rijden stoppen we bij een Raststätte en drinken een cappuccino en een zwarte koffie. Het is 25 graden, zonnig en we zitten heerlijk op een terras.
Het is rustig op de weg en afgezien van een paar Baustelles kunnen we goed doorrijden. Na ruim 400 km stoppen we op een Parkplatz. Een sanitaire stop en een rookpauze. Dan nog een uur rijden. Om tien voor half drie komen we op onze eindbestemming aan.

P1000950Hotel Rennsteigblick in Finsterbergen, gemeente Friedrichroda. We worden zeer vriendelijk ontvangen en krijgen een wandelkaart, een kaart voor gratis openbaar vervoer tijdens ons verblijf, 10 bonnen voor lunchpakketten en de sleutel van kamer 419. Dit is een schone, ruime kamer. We hebben een prachtig uitzicht over de Rennsteig.

P1000952Als we alles uitgepakt hebben, gaan we op het terras zitten en bestellen twee weiss bier. Eerst zitten we pal in de zon, maar als een plek onder de parasol beschikbaar komt, verkassen we. We lezen op onze e-reader en genieten van de rust. We zitten in een kuuroord. Dan is het tijd om op te frissen. De douche is voortreffelijk. Tegen zeven uur gaan we dineren. We zoeken onze naam op een lege tafel, maar kunnen deze niet vinden. De vriendelijke ‘Betty Boop’ helpt ons en zet ons aan een tafel waar al een ander gezin zit.

P1000954Er wordt ook nog een Duitser verwacht, maar deze komt niet opdagen. Het diner is in buffetvorm en we eten op z’n Oostduits: gebonden tomatensoep, aardappelpuree, bloemkool, varkensvlees en een kippenpoot. Het smaakt prima net als de liter droge witte Silvaner (16,8 euro). Het laatste glas wijn, nemen we mee naar het terras waar we tot half elf genieten. De temperatuur is heerlijk en het pils (Hasseroeder) smaakt naar meer. Het begint dan af te koelen en we gaan naar de kamer. Tanden poetsen en slapen op een goed bed.

28 juli 2014 Tilburg – Friedrichroda
Getagd op: