Het weer is helemaal opgeklaard en om 9 uur zitten we aan ons twee persoons tafeltje te ontbijten. Het smaakt heerlijk. Om tien uur vertrekken we naar Buchenwald, vlakbij Weimar. Hier komen we rond 11 uur aan.

P1060504Het is redelijk druk en de rondleiding met gids begint om half twaalf. De gids een stevige , uitbundige tante vertelt ons het verhaal, en aan 50 anderen, over de geschiedenis van dit concentratiekamp.

P1010067Eigenlijk is er niet veel meer van het originele complex over. Het is dat de gids zo’n goed verhaal heeft, anders was het een tegenvaller geweest. Het enige wat nog in tact is, is een cellencomplex, het crematorium, wachttorens en een paar SS gebouwen.

P1060527Na 1 uur en drie kwartier is de guided tour ten einde en wandelen we naar onze auto om te picknicken. Dan lopen we terug en gaan het deel van het complex bezoeken wat we nog niet gezien hebben. Als laatste bezoeken we de musea in het desinfecteer gebouw.

P1010076We zijn moe en we rijden terug naar het hotel waar we rond half vijf aankomen. Tijd om onze dorst te lessen. En dat doen we met een heerlijk pilsje Om zes uur springen we onder de douche. Het is tijd voor een grill buffet.

31 juli 2014 Buchenwald
Getagd op: