We starten de dag op ons gemak. Ik haal bij de supermarkt een half brood. De temperatuur is al geweldig. Wat een lekker klimaat. Het is goed toeven op onze patio en na een goed ontbijt en een kop koffie gaan we met de auto naar Sitges. Ik programmeer de route naar Placa d’Espagne.

P1000533Hier is een postkantoor en ik hoop hier een parkeerplaats te vinden. We rijden over de C31, een mooie landweg naar Sitges, dat zo’n 10 km van de camping ligt. Het is een krioel en ik moet wennen aan het rijgedrag van de Spanjaarden. We zien Placa d’Espagne liggen en maken eerst een rondje langs de boulevard. We vinden geen geschikte parkeerplaats en zetten de auto in de parkeergarage op het Placa d’Espagne. Het is een paar minuten lopen naar het strand.

P1000542We besluiten om eerst de kerk te bezichtigen. De boulevard is breed. Het is best druk, ook op het strand en in de zee. Toch lekker zo over de boulevard slenteren met een blauwe lucht en lekker zonnetje. We nemen de trap bij de kerk en hebben dan een mooi overzicht over Sitges. De kerk is dicht, maar we kunnen via een hek naar binnen kijken. Hier missen we niet veel aan. We lopen achter de kerk en hier zijn kleine straatjes met mooie huizen.

P1060097Dan lopen we naar het strand en maken een strandwandeling. Het strand is niet groot en ook niet breed maar wel knus. Opvallend is het aantal homosuelen die zich in Sitges verzameld hebben. Na de wandeling over het strand lopen we langs de restaurantjes langs de boulevard. Hier is het niet druk. Zal wel met de prijs te maken hebben. Dan lopen we een winkelstraat in op zoek naar een terrasje. Dit vinden we bij het centrale plein. We bestellen een halve liter bier en een sangria. Het is genieten van de homo scene en de passerende mensen.

P1060106We rijden rond 14.00 uur terug naar de camping. Hier internet ik wat, maar dit wekt ergernis op. Wat een klote service. Op het zwembad met het dakterras vinden we twee stretchers met een parasol. We plonsen in het zwembad om af te koelen. Het water is frisjes maar is na een halve minuut best lekker. We lezen en bakken in de zon en springen af en toe in het zwembad om af te koelen.
Bij de supermarkt haal ik stokbrood en een half brood. We eten heerlijke salade en drinken rose en rode wijn. Bij T-mobile bestel ik voor 14,99 een travel en surf pakket. Hiermee kan ik een week met mijn iPhone zorgeloos internetten.

P1000563Als de overburen weer bezoek krijgen is het over met de rust. Wat een getetter, gewoon asociaal.
Tegen half elf gaan we slapen. Het was weer een heerlijke vakantiedag.

11 juni 2014 Sitges
Getagd op: