Om kwart over acht zit ik al aan de thee. Het is weer heerlijk weer. We starten de dag relaxed en nemen een goed ontbijt. Om tien uur kopen we in de boetiek een tien strippen kaart (7,75 EUR) voor de bus naar het dorp. We moeten een kwartier op de bus wachten die ons in een half uur naar het station brengt. We zien een groot deel van Vilanova. De twee retourtjes naar Barcelona kosten 16,40 EUR. We moeten een kwartier op de trein wachten en deze heeft een mooie route langs de kust en we rijden door diverse tunnels.

P1000569Om 12.00 uur komen we bij het station Passeig de Gracia aan. We lopen naar boven en gaan richting ons doel Plaza Cataluna. Dat dachten we tenminste. We lopen een paar keer verkeerd maar uiteindelijk komen we op het grote plein aan. Dan gaan we op zoek naar Cafe Zurich. Dit is ook lastig te vinden. Mijn oriëntatie vermogen laat me even in de steek. Als we het terras uiteindelijk gevonden hebben, bestellen we twee koffie. Het is hier goed toeven en het is druk in de hoofdstad van Catalonië.

P1000572We beginnen met wandeling 1 uit 100% Barcelona. Het is oversteken naar La Rambla de beroemdste straat van Spanje. Het is redelijk druk. Na een paar honderd meter slaan we links af richting de Gotische wijk. Smalle straatjes met hele leuke winkeltjes. Dan komen we bij de Kathedraal van Barcelona. Een gotisch monument op een plein waar ook moderne kunst te zien is. We betalen 6 euro p.p. entree en bezichtigen het godshuis.P1000589

Plotseling zien we dat we met een lift omhoog kunnen. We gaan naar de derde verdieping waar een stellage, er wordt dat volop gerestaureerd, is gebouwd. Hier heb je een mooi uitzicht op de top van de kerk, maar ook op de stad. Erg leuk. Weer beneden aangekomen lopen we verder en gaan het klooster in. Hier is een mooi binnenpleintje met vijver en vissen en de fontein van Sint Jordi. Dan komen we bij een museum waar we met ons ticket ook in mogen.

P1000620Hier zien we een prachtige monstrans, helemaal versierd met grote juwelen. Als we de kathedraal gezien hebben wandelen we verder en bij een broodjeszaak bestellen we een menuutje. Dan lopen we naar Plaza Real en laat ik Jose mijn favoriete restaurant Los Caracolles zien. Op het terras bestellen we een bier en een sangria. Het plein is heel bijzonder en druk. We lopen naar het eind van La Rambla waar een soort hap stap festival gaande is.

P1000639Hier zien we ook de eerste levende standbeelden. We lopen terug naar terras Zurich waar we nog een bier en een sangria drinken. Dan wandelen we terug naar het treinstation waar we om 18.15 uur de trein richting Vilanova nemen. Hier komen we om 19.00 uur aan. We moeten nog een kwartier op de bus wachten en rond 8 uur zijn we terug bij onze bungalow.

P1060172We nemen een drankje en nemen een simpele maaltijd. Voor de spijsvertering lopen we nog over de camping. Bij het restaurant is het druk. Op vijf schermen is de openingswedstrijd van het WK 2014 te zien: Brazilie – Kroatie. We zien de gelijkmaker van de gele kanaries en lopen dan terug naar onze bungalow. Het is stil aan de overkant want de aso’s zijn in het restaurant de wedstrijd aan het kijken. Het is elf uur geweest als we moe en voldaan ons bed op gaan zoeken.
Wat een super dag.

12 juni 2014 Barcelona
Getagd op: