Jose staat pas om 8 uur op. Wat een pilletje kan doen. Ik volg om kwart voor 9. Het is nog fris, maar we drinken op ons terras thee en Jose eet een croissant. Ik sjouw de bagage naar de auto terwijl Jose onze caravan opruimt. Om kwart voor tien checken we uit. We betalen 10 euro toeristenbelasting en 15 euro schoonmaakkosten. Als souvenir krijgen we nog een fles rode wijn mee.

P1010651Klokslag 10 uur rijden we richting PAM om inkopen te doen. Hier aangekomen rijden we een 1 richting straat in en kunnen we niet parkeren. Omdraaien dus, we komen bij Rome vast nog een supermarkt tegen. Nadat we een drietal stoplichten hebben gepasseerd rijden we op een rustige snelweg. Op de SS1  mogen we in het begin 110 km/uur rijden.

P1010652Na anderhalf uur genieten van het mooie weer en de Toscaanse landschappen, stoppen we voor twee heerlijke cappuccino: 2.40 euro langs de snelweg!. We rijden verder en als we de tolweg verlaten  mogen we maar 90 km/uur rijden. Dat is helemaal niet erg. Het is rustig op de weg, de cruise control aan en lekker relaxed genieten van de omgeving. Om 13.00 uur is de volgende stop bij een klein wegrestaurantje.

P1010656Hier nemen we onze lunch: broodje tomaat/tonijn voor Jose en ei/tomaat voor mij. In het zonnetje roken we nog een peuk en dan gaan we voor de laatste etappe richting camping Fabulous. Ons BMW navigatiesysteem doet uitstekend zijn werk en we rijden foutloos naar de camping. Hier aangekomen, het is dan 15.00 uur, mogen we de auto tijdelijk parkeren.

P1010659Het inchecken kost tijd, maar we hebben wel meteen voor 5 euro wifi gekocht en voor 48 euro twee weekkaarten voor de bus en metro van Rome. Helaas is onze maxi caravan nog niet schoongemaakt. Daarom rijden we 1 kilometer terug naar de plaatselijke supermarkt. Hier doen we onze inkopen voor de komende dagen. We rijden terug naar de camping en parkeren onze auto op de ‘night parking’.

P1010667We gaan op zoek naar ons onderkomen. Dat is nog een hele opgave. Jeetje wat een grote camping. Als we caravan P53 gevonden hebben, zien we de poetsvrouwen nog druk bezig zijn. We lopen terug naar de receptie: 600 meter, om onze sleutel te halen. Het is erg druk in de kleine ruimte en natuurlijk pak ik de verkeerde balie. Ik sta achter een vent die voor 30 man aan het inchecken is!

P1010673Een kwartier later heb ik onze sleutel en rijden we naar onze caravan. Hier aangekomen weten we niet wat we zien. Wat een mooi terras en wat een ruime caravan. Dan was die in Pisa maar een schijthuis. We laden onze tassen uit de auto en organiseren onze spullen. Dan strijken we neer op ons ruime terras en maken een fles rode wijn soldaat.

P1010679We genieten van de rust en de ruimte midden in een prachtig pijnbomenbos. Tijd voor een heerlijke douche en voor ons welverdiende diner in het camping restaurant.

4 mei 2013 Pisa – Rome (345 km)
Getagd op: