We hebben allebei goed geslapen. Wel wakker geworden van een flinke regenbui, maar we zijn goed uitgerust. Om half 9 regent het nog en de muggen maken het onbekwaam om buiten te komen. Daarom ontbijten we in onze caravan. Gaat prima. Om kwart over 9 lopen we naar het stationnetje en nemen we de trein van iets over half tien naar Lucca. Kosten: 3,30 euro per persoon.

P101041210 over tien lopen we richting de stadswal van dit Middeleeuwse stadje. Op het Piazza Napoleone nemen we allebei een cappuccino. Wat is de koffie hier lekker. Dan lopen we in de miezerregen naar de Dom. We slenteren door de kleine straatjes en bezichtigen de high lights die in de Dominucus reisgids beschreven staan. Via de Palazzo San Michele lopen we naar het Palazzo Mansi.

IMG_1914Dit is een prachtig museum waar we voor 4 euro p.p. ruim een uur genieten. Dan gaan we verder richting het plein waar vroeger een Romeins amfitheater heeft gestaan. We vervolgen onze wandeling en lopen door de Via Guinigi, een typisch middeleeuwse straat met veel gerestaureerde huizen. We beklimmen de toren van het Palazzo Guinigi (4 euro p.p.).

IMG_1851Weer een flinke klim maar de moeite waard. We hebben een prachtig uitzicht over Lucca en maken mooie foto’s.Het is weer tijd voor een consumptie en op het Piazza Napoleone drinken we bier en wijn. We wandelen op ons gemak terug naar het station en nemen de trein van 16.42 richting Pisa S. Roserre. Hier komen we een half uur later aan.

P1010476Bij de PAM kopen we onze boodschappen en we wandelen moe maar voldaan naar onze stacaravan. Het biertje smaakt voortreffelijk en ik importeer de gemaakte foto’s in iPhoto. We vermaken ons met de slideshow. We nemen allebei een heerlijk douche en eten weer salade a la Jose. Wegens succes geprolongeerd.

IMG_1909We drinken nog een wijntje en om 22.00 uur is het bedtijd. Het was een heerlijke feestdag, onze 21e.

30 april 2013 Lucca
Getagd op: