Ik heb goed geslapen, Jose minder. Om 8 uur staat Jose op en gaat buiten zitten totdat ze de muggen zat is. Om half 9 sta ik op. We ontbijten en lopen dan naar station Pisa S Roserre. Het is even zoeken, maar we vinden de kaartjesautomaat en het is simpel om met de creditcard een enkeltje voor twee personen naar Florence te kopen (7,80 euro p.p.).IMG_1753
De trein vertrekt met 5 minuten vertraging maar we hebben de aansluiting op Pisa Centrale nog. De trein naar Florence staat al klaar en het is druk. Gelukkig hebben we een zitplaats. Iets over 11 uur arriveren we in de stad van de Medici’s. We zoeken een aanknopingspunt en lopen richting de dom. Het is tijd voor een bakkie troost en in een zijstraat strijken we neer op een klein terrasje.

P1010390We bestellen 2 cappucino’s en roken een peuk. Heerlijk. Dan lopen we terug naar de Dom. Hier is het erg druk. Er staat een lang rij om de dom te beklimmen. Deze bezienswaardigheid skippen we even. We lopen rond de dom en bij de Campanile (klokkentoren) staat een veel kortere rij.

IMG_1789We kopen 2 tickets (6 euro p.p.). Het is flink zweten om de 414 treden te beklimmen maar het uitzicht is dit meer dan waard. In 1 woord geweldig. De wandeling naar beneden gaat veel gemakkelijker. We hebben allebei dorst en we zoeken een leuk terrasje. Het flesje Beck’s bier smaakt super lekker.  Dan starten we met wandeling 1 van de reisgids 100% Florence.

IMG_1816Het eerste stuk is bekend want we lopen terug naar het station. Bij de Mac Donalds lunchen we en we vervolgen de mooie stadswandeling. Tegen vijf uur zijn we moe en nemen we de trein terug naar Pisa. Dit is echt een goede optie. We stappen bij station Rossore uit en via de PAM waar we inkopen doen voor het avondeten (salade a la Jose de tuna met witte wijn) en lopen op ons gemak naar de camping.

P1010396Het bezoeken van een stad in deze drukkende temperatuur (29 graden Celcius) gaat niet in de koude kleren zitten. Op ons terrasje nemen we een biertje en een cola. Dan nemen we een douche, die beter is dan in menig hotel! We moeten flink “Deeten” want de muggen prikken je lek. De salade en de wijn zijn heerlijk en het is een mooie afsluiting van de dag.

IMG_1835Tegen tien uur zoeken we onze slaapcabine op. Ik ben zo vertrokken, Jose heeft wat meer moeite om in te slapen.

29 april 2013 Florence
Getagd op: