P1010346Jose is al vroeg wakker en gaat in de campingwinkel brood en eieren kopen. Ze hoeft niet ver te wandelen om in de verte de “scheve toren” te zien. Ik slaap lekker door en word rond half tien wakker. We gaan op onze veranda ontbijten. Brood met leverpastei, kaas, hagelslag en thee. Het is gelukkig droog en het eerste blauw is in de lucht te zien. Na het ontbijt lezen we wat en daarna gaan we Pisa verkennen.

IMG_1721Bij het inchecken hebben we een plattegrond ontvangen en deze leidt ons in 10 minuten naar de Scheve toren. Het is hier erg druk en toeristisch. Heel veel souvenir winkeltjes en heel veel nationaliteiten.We bekijken de toeristische attractie van Pisa en wandelen de route die op de plattegrond staat aangegeven. Mooie pleintjes, kleine straatjes die gezellig aanvoelen.

IMG_1720De zon schijnt inmiddels volop en het spijkerjasje kan uit. Na de wandeling strijken we neer op het terras van restaurante L Europeo neer. Jose bestelt een Pizza Quatro Staggioni en ik een salade Classico. Ze zijn allebei overheerlijk en de witte wijn, CastelGreve, smaakt voortreffelijk. Dan worden we verrast door een korte maar hevige regenbui. De plaatselijke paraplu verkopers doen goede zaken.

IMG_1738Als het weer droog gaan we een supermarkt zoeken. Vlakbij de tunnel zien we een PAM waar we wijn, cola, brood en beleg kopen. Dan wandelen we terug naar de camping om lekker op ons terras te relaxen. Ik informeer bij de receptie naar de kosten van WiFi en tot mijn verbazing is deze, vooralsnog, gratis. Ik krijg een code die 8 uur geldig is.

IMG_1741Als je stopt met internetten moet je niet vergeten uit te loggen. Een prima service waar veel hotels nog een puntje aan kunnen zuigen.

28 april 2013 Pisa
Getagd op: