We ontbijten om 8 uur. Dit is goed verzorgd. Om 9 uur vertrekken we voor de gratis optionele excursie waar iedereen aan mee doet. Na vijf minuten rijden stoppen we bij de Bagrati kathedraal. Deze 11de eeuwse kathedraal is van de UNESCO werelderfgoed lijst verdwenen. Wij snappen nu waarom. Wat is dit lelijk. Het moderne past niet bij het middeleeuwse.

P1030157De kathedraal ligt op een heuvel en we hebben een mooi uitzicht over de stad. Na een kwartier gaan we weer verder. Om tien uur zijn we bij het Gelati klooster. Hier ligt de belangrijkste koning van Georgië, David de Bouwer begraven. In het klooster is een dienst bezig. De zang is prachtig evenals de fresco’s en de mozaïeken.

IMG_0601Het klooster is van de 11eeeuw en redelijk in tact. Tot nu toe het mooiste gebedshuis wat we gezien hebben. Om half twaalf rijden we naar de Motsameta kerk, ook uit de 11e eeuw. Hier komen we om tien voor twaalf aan. We lopen een pad naar beneden en hebben een mooi uitzicht op een kloof met een rivier. De fresco’s in de kerk zijn vers geschilderd.

P1030175De kleuren zijn contrasterend. Er is ook een gouden doodskist met schedels. Na een half uur stappen we weer in de bus en worden we bij het museum afgezet. We lopen naar naar het dichtstbijzijnd terras waar we bier en friet  bestellen. Het smaakt goed en het is gezellig zitten. Dan gaan we naar het museum en betalen drie Lari per persoon. Het is klein maar de moeite waard.

P1030168We bezichtigen op ons gemak de twee zalen en na een half uur staan we weer buiten. We wandelen door een winkelcentrum en door het park, nadat we de fontein bekeken hebben. Het is druk in het park en dat op een dinsdagmiddag. We lopen naar de voetgangersbrug en drinken op het terras een Kazbegi bier. Een mooie ervaring om op een terrasje tussen de lokale bevolking bier te drinken.

IMG_0667Dan wandelen we naar de trap waar de klimaat ons guesthouse begint. Jose weet precies de weg. Op onze kamer gaan we lezen en internetten. Voor het diner nemen we allebei een slappe warme douche. Om half acht gaan we dineren. De soep is dezelfde als gisteren, niet lekker. Het vlees dat geserveerd wordt bestaat uit voornamelijk botten.

IMG_0665Ik ben vanavond vegetariër er eet komkommer en tomaten met brood. Het eten in dit guesthouse is het slechtste tot nu toe. Op het terras op de eerste verdieping lezen we nog een uur en dan gaan we naar onze kamer. Het was weer een mooie dag.

6 augustus 2013 Kutaisi
Getagd op: