We mogen uitslapen. Om half 9 zitten we aan het ontbijt. Weer heel erg uitgebreid. Om half tien sjouw ik de tassen naar beneden. We rijden in een paar minuten naar het Stalin museum. We betalen 10 Lari p.p. Entree plus 5 Lari p.p. om de treinwagon waarmee Stalin naar Moskou is gereden te kunnen zien. We hebben een kleine Engels sprekende gids, die zonder enige emotie haar verhaal afdraait.

P1030116Het is net een cassettebandje. Het museum bestaat voornamelijk uit foto’s, beelden en schilderijen. Best aardig. Het geboortehuis van Stalin bezichtigen we ook en  bij de trein wordt niet gecontroleerd of je een kaartje hebt. Iedereen loopt dus mee. In de trein zijn een badkuip en een vergaderzaal aanwezig. Na het museumbezoek drinken we een kop Nescafe.

P1030139Om half twaalf vertrekken we en volgens de voorspelling van Weatherpro begint het te regenen. Het is gelukkig maar een klein buitje. We rijden over een goede weg en de donkere wolken pakken zich samen. Rond 13.00 uur zoeken we een picknick plaats. Deze heeft Marie Josee geregeld. Een plek met banken parasols en stoelen waar we voor een kleine vergoeding gebruik van mogen maken.

IMG_0587De voorbereiding verloopt weer soepel en voor we gaan eten vieren we de verjaardag van Els. De kaarsjes op de taart worden uitgeblazen en we toasten op Els onder het genot van een glas wodka. We zijn een verzamelbak voor de mensen die hier geen liefhebber van zijn. De picknick is weer voortreffelijk en gezellig onder elkaar. Gelukkig hebben we het droog gehouden. Na een uur rijden we weer verder.

IMG_0566Om half vijf komen we bij Guesthouse Lali aan dit ligt op een heuvel zodat we een mooi uitzicht op de stad hebben. We drinken op het terras met MJ een paar pilsjes. We hebben geen zin om naar beneden te wandelen. Het betrekt flink en even later is er een wolkbreuk. Blij dat we hier niet inzitten. Om half 8 is het etenstijd.

IMG_0594Ik vind de maaltijd deze keer niet zo bijzonder. We kletsen gezellig en roken op het terras nog een sigaartje. Nog even wat lezen en om elf uur gaan we slapen. We hebben een goed bed en ik ben zo in dromenland.

5 augustus 2013 Gori – Kutaisi
Getagd op: