We hebben allebei goed geslapen. Om acht uur ontbijten en om negen uur werden we door de familie uitgezwaaid. We verlaten Kutaisi via de weg die we gekomen zijn. Vervolgens rijden we door een prachtig groen landschap. Na een uur stoppen we bij stalletjes langs de weg voor een rookpauze. Om kwart over is de volgende stop in Khashuri bij een benzinepomp. We nemen allebei een kop koffie uit de automaat.

IMG_0688Er staat Nescafe op maar het spul is niet te zuipen. In Borjomi doet MJ inkopen voor de picknick. Wij wandelen naar de lokale markt. Erg leuk om te zien. Op een bankje op het plein genieten we van de “parel van de Kaukasus”‘ beroemd om zijn mineraal water. In het park gaan we om half twee picknicken. We wandelen door het park met attracties voor kinderen.

IMG_0691Dan lopen langs houten vervallen huisjes die aan een riviertje liggen. De picknick smaakt weer voortreffelijk. Om kwart over twee gaan we weer verder. Nog ongeveer 50 kilometer naar Akhaltsikhe. Bij de ruïne van Atskuri maken we een fotostop van tien minuten. De restanten van de burcht liggen boven op een heuvel. Als we in Akhaltsikhe aankomen staan de twee zonen van Edvard al te wachten.

IMG_0704Hij heeft ze 60 dagen niet gezien en ze mogen morgen mee naar de grens rijden. Akhaltsikhe betekent nieuw fort. Wij gaan dit fort dat op een heuvel ligt bezichtigen. Het is flink trappen klimmen. We betalen 5 lira p.p. Entree en kopen voor 1 lira een informatieboekje. We wandelen op ons gemak over het complex en bezoeken de moskee en beklimmen de toren. Het is mooi gemaakt maar te ‘nieuw’.

IMG_0712Het uitzicht op de stad en de omgeving is prachtig. Bij de supermarkt kopen we een cola en een biertje. Om vijf rijden we naar hotel Rio waar we tien minuten later aankomen. We krijgen de sleutel van kamer 205 en grote kamer met uitzicht op een meer. Jose springt onder de douche, maar het water wordt niet warm. Tijd voor een bezoek aan het internet. We hebben weer gratis WiFI.

IMG_0717Ik koop beneden voor twee lira een biertje. Ik test de douche en het water is warm. Daarom neem ik een verfrssende douche. Het was weer een warme zonnige dag (27 graden). Hotel Rio is een vervangend hotel. Omdar het geplande hotel geen water heeft, hebben we hier naar uit moeten wijken. Volgens het programma is het ontbijt in Athaltsikte niet inbegrepen, maar in dit hotel wel, een meevaller.

IMG_0744Om half 8 is het verzamelen voor het diner. MJ gaat niet mee. We stappen in de bus samen met de kinderen en een vriendje van Edvard. De kinderen mogen van ons mee eten maar Edard wil dit per de niet. In drie kwartier staan we weer buiten. Het restaurant lag vlak bij ons hotel, maar toch zijn we met de bus gegaan. Een steriele tent met een serveerster die in de dertig was maar zeker drie tanden mist.

P1030261We kregen champignons, tomaat/komkommer salade, kip, aubergine, friet en nog veel meer. Als toetje twee soorten meloen met koffie of thee. Om negen uur zijn we weer in ons hotel. Ik drink nog een paar biertjes en lees het laatste (voetbal)nieuws op internet. Om 11 uur gaat het licht uit.

7 augustus Kutaisi – Akhaltsikhe
Getagd op: