Om 8 uur zitten we te ontbijten. Exact hetzelfde tijdstip als gisterenmorgen. Om 9 uur verlaten we Sisian. We zijn blij dat we deze spookstad zonder fatsoenlijk restaurant en terras kunnen verlaten.
Na een kwartier rijden stoppen bij het Stonehenge van Armenie. We moeten een paar honderd meter wandelen om de rotsblokken te kunnen bewonderen. Een prachtig gezicht in een prachtige omgeving.

IMG_1099Om tien uur rijden we verder over de Jermuk highway richting Yerevan. Om kwart over elf hebben we een plaspauze en worden de spullen voor de picknick ingekocht. Wij besluiten om van de mogelijkheid om in een restaurant te eten gebruik te maken. Als we bij het Noravank klooster aankomen maken we eerst een fotostop. Vanaf de weg zien we het klooster in de prachtige bergen liggen.

P1030719De bus brengt ons naar boven, maar het laatste stuk moeten we lopen. Het klooster is werkelijk schitterend. Na het klooster bezoek gaan we naar het restaurant. We bestellen allebei een chicken BBQ met bier en wijn. Heerlijk. Om kwart voor twee zetten we onze reis voort. We rijden in een ruk door naar Khor Virab. Hier komen we om half vier aan. In het klooster wordt een bruidspaar in de echt verbonden.


IMG_1109Het is hier daarom erg druk. Je hebt hier uitzicht op de berg Ararat die in Turkije ligt. Helaas is de bergreus in nevel gehuld. Op de terugweg raken we in contact met een Armeens gezin dat in Nederland woont. De dochters zijn in Nederland geboren en zijn voor het eerst op vakantie in Armenië. Het is zonnig en zeer heet, 35 graden, en op de terugweg naar de bus kopen we een halve liter cola.

P1030755Om kwart over vier rijden we verder richting Yerevan. Hier komen we om kwart over vijf aan. We droppen de bagage in kamer 412 van hotel Regineh. Dit ligt buiten het centrum van Yerevan. We drinken in de bar een biertje en gaan dan met bus 27 voor 100 dram p.p. naar de opera. Bij Jazzve is nog net een tafel leeg. We bestellen een Californië sandwich en een club Eastern en een fles droge witte wijn.

P1030782Het is heerlijk. Alle tafels zijn bezet en wij zijn de enige toeristen. We genieten van de entourage. We nemen voor 1000 dram een taxi terug naar het hotel waar we om half elf aankomen.  Nog even internetten en lezen en dan lekker slapen.

14 augustus 2013 Sisian – Yerevan
Getagd op: