P10308088 uur ontbijt en 9 uur vertrek. Aan dit schema zijn we inmiddels gewend. Onze, uitstekend Engels sprekende gids Vilena, is keurig op tijd. We rijden is eerst een heuvel op naar het Victory park. Onderweg geeft Vilena wetenswaardige informatie over het leven in Armenië. In het park zoeken we een schaduwrijke plek op. Het is zonnig en heet.

P1030831Vilena geeft eerst uitleg over Mother Armenia en de relatie met Turkije. We hebben een prachtig uitzicht over Yerevan en Vilena wijst de belangrijkste straten en gebouwen aan. We krijgen een half uur de tijd om het park te bezichtigen. We zien een Mig, een tank, raketten en de eeuwige vlam. In het park is ook een permanente kermis aanwezig.

IMG_1157Dan gaan we naar het Manuscript museum. Hier krijgen we een gids van het museum. Zij spreekt ook goed Engels. We krijgen anderhalf uur uitleg, o.a. Over het Armeense alfabet. Erg interessant. Dan lopen we met Vilena naar de Cascade. Ook hier krijgen we weer uitleg en vrije tijd om dit openlucht museum te bezichtigen. Dan wandelen we langs een aantal standbeelden naar de opera waar we gaan lunchen.

IMG_1189Om kwart over twee rijden we naar het genocide museum. Hier zijn drie ruimtes. 1 met informatie voor, 1 met informatie tijdens, en 1 met informatie na de genocide. Vilena vertelt een huiveringwekkend verhaal. Dan lopen we naar het in de stiigers staande genocide monument waar ook een eeuwige vlag brand. Het is heet en het geconcentreerd luisteren begint zijn tol te eisen.

IMG_1198Daarom lopen we snel over de markt waar we afgezet worden en laten ons dan terug naar het hotel brengen.Hier drinken we eerst een biertje. Om half acht gaan we met bus 27 naar de opera. We komen Theo en Nel tegen en samen lopen we via de northern avenue naar restaurant Marco Polo. Ik bestel een steak en Jose forel. We bestellen er een fles witte wijn en een Griekse salade bij. Heerlijk en erg gezellig.

P1030931Dan lopen we naar het plein van de republiek waar een waterfontijn show bezig is. We genieten met volle teugen van het waterspektakel en de klassieke, Armeense en popmuziek. Rond 11 uur zet de taxi ons bij het hotel af. Ik neem nog een Koytack bier en we gaan dan slapen. Wat een geweldige dag.

15 augustus 2015 Yerevan
Getagd op: