Je kunt het inmiddels raden, om half acht zitten we aan de ontbijttafel. Dit keer een buffet met o.a. een spiegelei. Het is weer smaakvol en prima verzorgd. Om kwart voor negen vertrek ik met Marie Josee, Leo, Rita, Sjef, Theo, Els voor de klim naar de Gregeti Trinity kerk. Deze kerk is evenals de naastgelegen klokkentoren in de 14e eeuw gebouwd.

IMG_0460Vanaf ons hotel zien we ons doel liggen met daarachter de besneeuwde toppen van de Kazbegi berg met een blauwe  lucht. Jose vertrekt om 9 uur samen met Jan, Loes, Aty en Ronald met een taxi naar de kerk. We wandelen ruim een kilometer naar het dorp dat op 1750 meter hoogte ligt. Bij de brug over de rivier slaan we linksaf en dan begint de klim.

IMG_0465Marie Josee en ik nemen de stijle klim terwijl de rest de Four wheel drive route neemt. Het is een pittige klim en al snel loop ik alleen. Heerlijk in mijn eigen tempo en kadans naar boven lopen. Nu merk ik hoe goed mijn conditie is. De trainingen bij de Tilburg Road Runners zijn niet voor niets geweest. Het laatste stuk neem ik ook het four wheel drive pad. Dan zie ik plotseling vanuit de bossen de kerk en de klokkentoren.

IMG_0470Na 1 uur en 38 min en 6,38 km lopen vanaf het hotel bereik ik om 10.25 uur mijn doel (2210 meter). Jose staat mij al op te wachten. De kerk is prachtig en de natuur erom heen vind ik nog mooier. De berg Kazbegi ligt half in de wolken en soms zie je een stuk blauwe lucht. Beneden zie zie je Stepantsminda liggen. Een geweldig moment. We maken veel foto’s en om half twaalf wandelen we samen naar beneden.

IMG_0474We kiezen voor de korte route en dalen stijl af. Het is een ander pad dan dat ik op de heenweg heb gelopen. Dan komen we Kees, Els, Rick en Marie Josee tegen die een kwartier eerder zijn vertrokken en het autopad hebben gelopen. Samen met Marie Josee nemen we de stijle afdaling en naar beneden. Na een uur en  tien minuten en 4,4 km gedaald te hebben zijn we terug in het dorp.

IMG_0489Op de parkeerplaats zit Edvard in zijn bus. Met z’n vieren gaan we op een terrasje zitten. We bestellen bier en friet en hebben een mooi uitzicht op de kerk. De lucht begint dicht te trekken. We kletsen gezellig en Jan en Sjef schuiven ook even aan. Om drie uur lopen we 1,2 km terug naar het hotel. De lucht is zwart en het begint te onweren. Het laatste stuk begint het te regenen en we zijn net op tijd voor de bui binnen.

IMG_0492De regen komt er met bakken uit en het onweert. We gaan naar de kamer.Lekker even bijkomen van de inspanning met een mooi boek. Om 8 uur staat er weer een heerlijk buffet klaar. Groentesoep, vis, rijst, tomaten komkommersalade, witte meloen en taart. Voor de liefhebbers koffie en thee. Ik ken inmiddels het codewoord: PIVA. Wijn is niet leverbaar en de biervoorraad wordt opgedronken.

IMG_0504De frisdrank was al eerder op. Op het terras roken we nog een sigaar. Het is fris maar het uitzicht adembenemend. We zien een prachtige sterrenhemel met de melkweg. Het weerlicht volop maar dat is ver weg. In de verte zien we boven het dorp de verlichte kerk en klokkentoren. Prachtig.

IMG_0507We pakken de tassen en schuiven onder het heerlijke dekbed op de veren om nog wat te lezen, terwijl de apparaten worden opgeladen. Wat kan het leven toch mooi zijn. Om half twaalf gaat het licht uit.

3 augustus 2013 Stepantsminda
Getagd op: