Vertrek 10.09 uur Rijtijd: 6 uur 34 minuten        Afstand 603 km
Verbruik 5,6 l/100km     Gemiddelde snelheid   95,1   km/uur

DSCF5919We staan om half 9 op en drinken in onze hut een lekker kopje thee. Toch makkelijk zo’n dompelaartje. Om kwart voor tien lopen we naar Deck 4 A1 en stappen in onze auto. We zijn lekker op tijd. Om tien over tien rijden we van het cruise schip af. In Kiel hebben we veel stoplichten die allemaal op rood staan. Als we op de snelweg zitten begint het te regenen en even later te spoelen. Ik pas de snelheid aan want ik zie geen hand voor mijn ogen.

DSCF5927Na een kleine twee uur rijden stoppen we bij een wegrestaurant en drinken allebei een cappuccino. Dan gaan we weer verder. Het weer klaart iets op. Aan de andere kant van de A1 staan heel veel files. Wij kunnen nog doorrijden. Dan roept ons navigatiesysteem dat de geplande route is aangepast. We rijden een flinke file tegemoet. We volgen de aanwijzingen en rijden door een landelijk gebied.

DSCF5931We mogen maar 70 km/uur maar dat is beter dan stil staan. Uiteindelijk komen we op een autoweg uit en tenslotte op een snelweg. We rijden Meppen in want we willen een hapje eten. Het restaurant wat we gevonden hebben is dicht. Dan rijden we terug naar een hotel maar deze tent is ook gesloten. We rijden door want we zijn bijna in Nederland. Bij Emmen is een Van der Valk hotel. Hier eten we allebei een uitsmijter Emmen.

scaniphone129Jose drinkt er thee bij en ik koffie.
Dan is het nog twee en een half uur naar Tilburg. Het is rustig op de weg dus ik kan goed door rijden. Het weer is opgeklaard, zonnig en 24 graden Celcius.
Om 18.00 uur zijn we thuis. We hebben in totaal 6461 kilometer afgelegd. Dat is in een BMW geen straf. Wat rijdt onze auto heerlijk.

Schermafdruk 2015-08-25 14.31.33
We zijn blij dat we thuis zijn. 5 dagen eerder dan gepland, maar als je ziek bent, ben je nergens beter dan thuis.
Een vakantie met heel veel pech die niet gebracht heeft wat we gehoopt hadden.

28 juli 2012 Kiel – Tilburg 51° 34’N 5° 29’E
Getagd op: