Tegen twaalf uur in de middag lopen we in de regen naar het busstation. De bus brengt ons in vijf minuten naar station Reeshof. De Sprinter is mooi op tijd en in Breda stappen we over op de Intercity. Deze heeft tien minuten vertraging en hal is vol gestouwd met fietsen en fietskarren. Ik zit op de trap en Jose op een klapstoel.

P1020524De intercity rijdt langzamer dan een sprinter en met vijftien minuten vertraging komen we bij Den Haag Holland Spoor. We missen de aansluiting en moeten een kwartier wachten. Ook deze trein is vol en de volgende overstap is in Leiden. Hier moeten we wederom een kwartier wachten. Deze trein is bomvol en we moeten staan.
P1020526
Om kwart voor drie rijdt de trein het perron van station Schiphol op. Dit was geen prettige reis met het openbaar vervoer. We wandelen naar vertrekhal 1 en bij een automaat checken we in. De stoelen van de vlucht naar Rome kunnen we niet wisselen. Er zijn geen plaatsen om te ruilen. Dit lukt bij de vlucht van Rome naar Tiblisi wel.

P1020527Ik sla een voorraad sigaren in en bij Grand Cafe het Paleis drinken we wijn en bier. Jose neemt ook een uitsmijter. Onze vlucht heeft 25 minuten vertraging. Dit wordt uiteindelijk een uur. In het vliegtuig maken we kennis met onze reisgenoten Loes, Leo, Roel en Guusje. We ruilen van plaatsen zodat alle stellen naast elkaar kunnen zitten.

P1020528We hebben een goede vlucht met de Aibus van Alitalia. We krijgen slechts een drankje. Geen maaltijd of een snack. Na twee uur vliegen landen we op vliegveld Fluminici van Rome. Het is een flinke wandeling naar gate G. We moeten zelfs nog met een treintje mee dat vergeven is van een pislucht.

P1020531We wachten bij gate G2 en vlucht AZ550 begint met boarden volgens schema. We worden met een bus naar het vliegtuig gebracht, een Airbus A320. Uiteindelijk vliegt deze met een half uur vertraging het Italiaanse luchtruim in.

plainfoodIk zit weer naast Roel, erg toevallig. Na een uur krijgen we een maaltijd. Salade, brood, fruit, ham en cracker met smeerkaas. Smaakt prima. We drinken er allebei een witte wijn bij. Een kopje thee na en dan gaat het licht uit voor een dutje. Om vier uur locale tijd razen we over de landingsbaan van Tbilisi. Het is hier twee uur later dan in Nederland. Gelukkig zijn allebei onze tassen meegekomen.

aankomst tblisiDe tassen van Guusje en Jan ontbreken. Marie Josee staat ons op te wachten en herkent ons onmiddellijk. We pinnen 500 Lari en lopen om kwart voor vijf naar de bus. Het regent maar we staan droog en de bus is er snel. We rijden Tbilisi in en de grijze Sovjet blokken vallen ons op. Na een half uur rijden komen we bij hotel Dzveli Urbani aan. Het ligt midden in het centrum van Tbilisi. We krijgen de sleutel van kamer 7 een flinke balzaal. We kruipen snel in ons bed want over een paar uur begint ons avontuur.

27 juli 2013 Tilburg – Tbilisi