Vertrek 7.04  uur Rijtijd: 3 uur  21 minuten Afstand 227 km
Verbruik  4,3  l/100km     Gemiddelde snelheid    70,2   km/uur

IMG_1657Het is half zeven als we door de wekker wakker worden. We hebben allebei goed geslapen. De hoestdrank van Jose is op en het hoesten is over. Om zeven uur leveren we onze sleutelkaarten in en de ontbijtpakketten staan klaar. We rijden op ons gemak de berg af. De maximum snelheid is beperkt tot 70 km per uur en dat is begrijpelijk met al die bochten.

DSCF5886Na 100 km en en anderhalf uur rijden stoppen we bij een benzinepomp en drinken we een grote beker heerlijke koffie. Het is zo veel dat we het restant in de auto opdrinken. We rijden we verder. De snelheid is opgevoerd tot 90 km/uur. We houden een toiletstop en na ruim 200 kilometer gaan we de E87 af. In een supermarkt leveren we ons statiegeld in en we kopen broodjes en cola. Het laatste stuk is een groot stuk twee banen.

DSCF5889We rijden rechtstreeks naar de terminal van Color Line, waar we om 11 uur aankomen. Het is niet druk bij het loket en we worden snel geholpen. We krijgen de kaartjes van hut 8121, een vierpersoons cabin! We moeten aanschuiven in rij 2. Het is licht bewolkt en zonnig, dus we verlaten onze auto. Ik haal bij de kiosk nog twee koffie. Deze is wel erg sterk. We moeten lang wachten, want pas om kwart voor 1 rijden we de ferry in.

scaniphone128We staan voorin op A1, deck 4. Het is tien over 1 als we op de 8e verdieping zijn en onze hut is al klaar. De hut is royaal omdat er twee bedden in het plafond zitten. Verder hebben een opklapbed en een uitklapbank. We gaan naar de 13e verdieping waar we om exact 14.00 uur de afvaart zien. Jose is bekaf en daarom gaan we  om half drie terug naar de hut. Jose gaat op bed rusten en valt als een blok in slaap. Ik lees lekker in mijn boek Patriot Games.

DSCF5900Om half 5 ga ik het belastinggeld van mijn Noorse trui terughalen. Dat is snel gebeurd. Ik krijg 31,85 euro contant uitbetaald. We wandelen nog wat over de boot, winkelen wat en kijken naar de opening van de Olympische Spelen in Londen. We eten broodjes met knakworst en om 21.00 uur ga ik slapen. Jose volgt om 21.45 uur.

27 juli 2012 Beitostolen – Oslo – 59° 54’N 10° 45’E
Getagd op: