Het wordt een gewoonte om half 8 zitten we aan het ontbijt. Dit keer geen eieren maar wel worst en zoete rijst met vruchten.  We komen weer niks tekort en de thee is heerlijk. Om half 9 rijden we dezelfde weg terug naar Tblisi. Na vijf kwartier rIjden stoppen we in Chabaubani voor een rook en plaspauze. De bevolking verkoopt in stalletjes hun handelswaar. Van nootjes, maïs, perziken tot cd’s en cassettebandjes.

IMG_0385We maken een aantal mooie foto’s en genieten van de plaatselijke sfeer. Na een kwartiertje rondkijken rijden we weer verder. Drie kwartier later weer een rook/plas pauze bij een benzinestation. Na deze korte stop rijden we verder over de Kaheli highway. Dan rijden we de buitenwijken Tblisi binnen. Om 12 uur zijn we bij ons hotel. We krijgen weer de sleutel van kamer 7.

P1020819We brengen de tassen naar de kamer en gaan bij de biertuin een pilsje drinken. We bestellen er ook een portie friet met ketchup bij. Dan wandelen we naar het Nationaal museum. In tegenstelling tot de berichtgeving in de Dominicus reisgids en van Marie Josee moet voortaan voor alle zalen entree betaald worden: 5 Lari per persoon.

P1020854We beginnen bij de treasury waar sieraden van 800 BC tot 600 DC te zien zijn. Heel erg mooie exemplaren. Dan bekijken we de zaal met wapens. Deze vonden wij minder interessant. Dan bezichtigen we de zaal waarin Georgië in de periode van  1921 – 1991 te zien is. Duidelijk wordt hoe de bevolking onder de Sovjet onderdrukking geleden heeft.

P1020848Onbegrijpelijk dat Stalin, zelf een Georgiër, hier aan deelgenomen heeft. Tenslotte is er een zaal met Egyptische en Japanse kunst. We halen onze e-readers en gaan in de biertuin onder het genot van een pilsje lekker lezen. Om zes uur gaan we douchen en internetten. Dan gaan we naar de Duitse tent voor het diner.

P1020837Gelukkig is er op het terras nog een tafeltje vrij. We eten biefstuk en schnitzel en drinken de heerlijke droge witte wijn.  Het is nog vroeg en we flaneren over de Roestaveli boulevard. Het is erg druk en wij zijn bijna de enige toeristen. Leuk om te zien hoe de locals over de boulevard flaneren, van jong tot oud.

P1020862Bij het standbeeld van Roestaveli zijn de handelaren hun spullen aan het inpakken. We wandelen op ons gemak terug en zonder erg hebben we drie kilometer afgelegd. Om tien uur zijn we bij het hotel.

P1020865Ik bestel bij Giorgi nog een biertje en we gaan nog even lekker lezen. Een heerlijke zonnige, warme, relaxte dag.

1 augustus 2013 Tbilisi
Getagd op: