Vertrek 09.49 uur Rijtijd: 5 uur en 55 minuten         Afstand 426 km
Verbruik  5,2 l/100km      Gemiddelde snelheid    74,8   km/uur

DSCF5648We staan weer om 8 uur op. Met Jose gaat het gelukkig wat beter. Ik denk dat de medicijnen aangeslagen zijn. Ze neemt een douche en bij het ontbijt wordt met moeite een knackebrod met jam naar binnen gewerkt. Ik neem brood met spiegelei met bacon en we nemen allebei een beker thee. Het ontbijt is uitgebreid, de zaal ziet er chique uit, maar op een of andere manier voelt het niet goed. De tafels staan dicht op elkaar en het personeel kan het afruimen niet bijhouden.

DSCF5653De tafels zien er dus onverzorgd  en rommelig uit. We checken uit en om tien voor tien verlaten we Alta en rijden we de E6 en rijden via Olderdalen en Skibotn richting Nordkjosbotn. Op 25 kilometer van Alta ligt Kafjord, het begin van een prachtig fjord waar we omheen rijden. In Olderdalen drinken we bij een benzinepomp koffie en thee. We rijden een stukje verder en bij Kafjordbotn kopen we bij een Coop supermarkt, Fanta en brood.

DSCF5655Jose neemt een koekje en ik brood met pindakaas. Dan rijden we verder langs de prachtige route. Plotseling knalt er een steen tegen onze voorruit. We schrikken ons te barsten en de schade, een flinke ster van zeker 3 cm doorsnede is gelukkig niet in het gezichtsveld. De steen is van een vrachtauto gevallen en boven op onze ruit geknald. Jose heeft het zien gebeuren. Dat wordt over twee weken een bezoek aan Carglass brengen.

IMG_1492We kunnen goed doorrijden en de bewolking neemt toe. Rond half vier zitten we in de buien. Rond half vijf zijn we in Finnsnes Ik gooi de tank vol en we kunnen het Finnsnes hotel gemakkelijk vinden. We krijgen kamer 308, de code voor wireless internet en een parkeerkaart. Het hotel heeft twee parkeerplaatsen voor gasten. Voor de overige parkeerplaatsen moet tussen 8.00 en 17.00 uur betaald worden.

IMG_1494Ik breng de bagage naar boven en Jose gaat een uurtje slapen. Ik loop een rondje om het hotel, koop bij de supermarkt 6 halve liter Tuborg en twee bananen. Dan is het tijd om het reisverslag uit te werken. Om half 8 gaan we naar het restaurant van het hotel voor het diner. Jose neemt meloen met ham en een sprite. Ik ga voor de tournedos met pepersaus, frites en een glas wijn. Het smaakt ons allebei voortreffelijk. Op de kamer drink ik nog een biertje en dan gaan we slapen. Morgen staan we vroeg op want we willen op tijd bij de Ferry zijn.

20 juli 2012 Alta – Finnsnes – 69° 13’N 17° 58’E
Getagd op: