Vertrek 09.59 uur Rijtijd: 3 uur en 10 minuten         Afstand 219 km
Verbruik  5,1 l/100km      Gemiddelde snelheid    71,7   km/uur

IMG_1484We staan om 8 uur op. Jose begint met haar hoestparade. De medicijnen hebben nog weinig effect.  En Phons geen spatje geduld. Bij het ontbijt neemt Jose alleen wat thee en een glas jus d’orange.. Eten lukt nog niet. Ik neem brood met ham en thee en jus d’orange. De longontsteking is een ware aanslag op de conditie. Dus Jose doet alles tempo doeloe.

DSCF5638Nadat we de Duitse gastvrouw van Hotel Arran voor de goede zorgen bedankt hebben, verlaten we om tien voor tien Kamoyvaer. We rijden dezelfde weg terug naar Oldefjord. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden. Bij dezelfde benzinepomp als eergisteren drinken we thee en koffie.
Bij de benzinepomp slaan we rechtsaf richting Alta. We zitten weer op de bekende E6. Het is een prachtige route. Het is bewolkt maar droog.

scaniphone97Om kwart voor twee komen we bij het Rica Hotel in Alta aan. We checken in en krijgen de sleutel van kamer 654. Ik betaal met mijn creditcard 80 NOK parkeergeld en breng de bagage naar de 6 de verdieping. Jose ligt al onder de wol. Ik maar een wandeling rond het hotel en ga op verkenning uit naar restaurantjes. Ik vind een pizzeria, chinees, bistro en indiaas restaurant.

DSCF5644Op de deur aan de achterkant van ons hotel hangt de menukaart van Restaurant Rica Hotel. Deze is in het Noors en op onze kamer ga ik met Google Translate de kaart vertalen.
Verder vermaak ik me uitstekend met het internet.

DSCF5641De kamer is gerieflijk, modern ingericht en de douche geweldig. Jose heeft geen trek en mijn honger is inmiddels over. Daarom neem ik nog een biertje. Jose slaapt zowat de hele middag en avond.
Om kwart over elf ga ik mijn bed ook opzoeken. Hopelijk gaat het morgen met Jose wat beter.

19 juli 2012 Kamoyvaer – Alta – 69° 57’N 23° 16’E
Getagd op: