Vertrek 08.35 uur Rijtijd: 1 uur en 18 minuten         Afstand 71 km
Verbruik  5,9 l/100km      Gemiddelde snelheid    57,2   km/uur

IMG_1501We staan vandaag voor onze doen vroeg op, want we willen om 11 uur de ferry naar Andenes halen. Om half 8 sta ik naast mijn bed. Ik heb lekker geslapen en ga de boel bij elkaar zoeken en inpakken. Met Jose gaat het ietsjes beter, maar ze moet het nog erg rustig aan doen. Bij elke inspanning barst er weer een hoestbui los.  Het ontbijt in hotel Finnsnes is simpel. Jose wil een knackebroodje met jam eten, maar jam is helaas niet beschikbaar.

DSCF5663Daarom neemt ze een plakje kaas op de uitvinding van meneer Wasa. Ik neem brood met een hard gekookt ei. Jus d’orange en een beker thee maken het ontbijt compleet. Rond half 9 vertrekken we richting Gryllefjord. Hier vertrek om 11 uur de ferry naar Andenes. Het is droog maar bewolkt. We rijden over een slingerweg die enkele smalle stukken kent. Onderweg stoppen we een paar keer voor een fotostop.

IMG_1504De natuur is prachtig, maar hoe mooi zou het zijn met een blauwe lucht en een stralende zon? Iets voor tien uur komen we in Gryllefjord aan. Het regent inmiddels. We schuiven aan op de parkeerplaats en nu is het wachten tot de ferry komt. Ik ga op zoek naar een verkooppunt voor koffie en thee, maar kom van een koude kermis thuis. Ik heb tijdens mijn zoektocht wel een paar foto’s gemaakt.

scaniphone99Om kwart voor elf legt de veerboot aan en al snel kunnen de auto’s de boot verlaten. Dan komt de ticket-boy langs alle auto’s om het geld voor de overtocht op te halen. Met mijn creditcard betaal ik 595 NOK. Ja niks is in Noorwegen voordelig. We rijden de auto in de veerboot en gaan bij Hans en Rita zitten. We kletsen gezellig en drinken koffie en thee. Deze veerboot deint heel wat meer over het water, dan de color line. Dit vindt Rita minder prettig.

IMG_1509Na een kleine twee uur bereikt de ferry de aanlegsteiger in Andenes op het eiland Andoya. We staan redelijk vooraan en kunnen dus snel de boot verlaten. Het regent en we rijden in een kleine tien minuten naar ons hotel. Dit ligt aan de hoofdweg van het dorp, die niet geasfalteerd is en vol gaten zit. We installeren ons op kamer 302. Omdat het zo regent, vermaken we ons met een boek en met internet.

IMG_1518Als het droog is kopen we bij de supermarkt cola light en gaan we de restaurants zoeken die ik op internet gevonden heb. Deze zijn op 1 hand te tellen en ze zien er niet uit. Ze zijn verwaarloosd en verlaten. Naar wat voor een spookstad heeft Buro Scandinavia ons gestuurd? Als we terug naar ons  hotel wandelen begint het weer te regenen. We worden zeiknat. Bij de receptie informeren we naar de menukaart van het restaurant.

IMG_1522We krijgen te horen dat het restaurant vandaag vanwege een bruiloft gesloten is. De pizzatent naast het hotel is gesloten. Dat hadden wij gezien de staat waarin het verkeert al voorspeld. Omdat Jose nog geen maaltijd kan verwerken, ga ik bij de super broodjes halen. We besluiten om op onze kamer een broodje knakworst te eten.

DSCF5667Ik neem een douche. Gelukkig heb ik geduld want het duurt wel 10 minuten voordat er warm water uit de kraan komt. Met de televisie, internet ons boek en tijdschrift, vermaken we ons goed. Jose gaat om tien uur onder de wol, Ik heb nog geen slaap en blijf nog even op. Om 11 uur klinkt de hoempa muziek van de bruiloft door het hotel. Echt niet normaal.
Een hotel om snel te vergeten. Om 23.30 uur probeer ik te slapen en dat lukt redelijk snel. Jose ligt tot twee uur te luisteren naar o.a. Who the fuck is Alice.

21 juli 2012 Finnsnes – Andenes – 69° 18’N 16° 07’E
Getagd op: