Vertrek 09.29  uur           Rijtijd: 6 uur en 2 minuten            Afstand 476 kmVerbruik  5,5 l/100km      Gemiddelde snelheid    81,8 km/uur

Vandaag staat een lange reisdag op het programma. We ontbijten om half 9 en beginnen de dag rustig. Heerlijk Om half 10 checken we uit. In de beschrijving van Buro Brit Scandinavia stond dat het parkeren bij dit hotel gratis was. Helaas pindakaas. We betalen 120 SEK per nacht. We rijden Ōstersund uit en nemen de E45. Het is gelukkig droog, maar voor hoe lang.  Het is weer een prachtige weg .

DSCF5510Ons navigatiesysteem geeft aan dat de weg afgesloten is en geeft een alternatieve route aan. In eerste instantie is dit een prima weg, maar al snel wordt het een onverhard pad. We rijden door een verlaten, mooie omgeving en na ongeveer 65 kolometer komen we terug op de E45. We  stoppen in Hoting voor een kopje koffie, dat we op het terrasje op drinken. Als we Hoting verlaten begint het te regenen. Via Dorotea en Vilhelmina bereiken we Storuman.

IMG_1401Hier staat de grootste houten kerk in Zweden, maar die kunnen we niet vinden. We geloven het wel en rijden door. Later blijkt dat de reisbeschrijving niet klopt en dat hij in een ander plaatsje staat. Via Storsele en Slagnas komen we rond vijf uur in Arvidsjaur aan.  Voordat we bij Hotel Laponia inchecken gooien we de tank vol. We krijgen de sleutel van kamer 314. Wederom een mooi onderkomen.

DSCF5513We nemen een welverdiende douche en drinken een pilsje en een wodka. Dan gaan we in het restaurant aan de andere kant van de weg dineren. Het restaurant ligt prachtig aan een meer en de bediening is vriendelijk. Ik neem een burger en Jose gegrilde zalm. We nemen er een fles Monti’s Hill bij. Dit keer rood want gisteren hadden we een heerlijke witte Monti’s Hill  uit Australië op.

DSCF5519Ons uitbuik wandelingetje is van korte duur, want het begint voor de afwisseling weer te regenen. Daarom gaan we naar onze kamer. Jose is moe en gaat vroeg slapen. Ik internet nog wat en lees in mijn prachtige boek “Zero Day” van Mark Russinovisch. Een geweldige roman over malware en computer hackers.
Iets over tien hou ik het ook voor gezien en ga ik slapen. Het licht hoef ik niet uit te doen wan het is nog klaar lichten dag.

13 juli 2012 Ōstersund – Arvidsjaur – 65° 35’N 19° 11’O
Getagd op: