Vertrek 10:11  uur          Rijtijd: 4 uur en 20 minuten          Afstand 253 km
Verbruik  5,6  l/100km     Gemiddelde snelheid    60,3 km/uur

DSCF5391Het is half 8 als de wekker ons wakker maakt. Ik heb heerlijk geslapen. Lekker fris bed met goed matras en prima kussen. Jose heeft een heel wat mindere nachtrust gehad. Als ik wakker word gaat Jose op verkenning uit op het zonnedeck. Het is droog maar zwaar bewolkt, we varen in een fjord met laag hangende bewolking. Als we opgefrist zijn lopen we nog wat door het schip.

DSCF5394Om half 10 pakken we de bagage en lopen we naar deck 4, B1 en wachten we in onze auto totdat we aan wal kunnen rijden. Onze eerste cruise ervaring zit erop. Om tien over tien komt onze rij in beweging en langzaam rijden we Noorwegen in. Als we aan land zijn rijden we nog twintig minuten in een file voordat we op de snelweg zijn. Bij de douane worden we niet gecontroleerd en nemen de afslag E67/E18 richting Göteborg.

scaniphone16Het is druk en we zijn Oslo nog niet uit of we worden overvallen door een gigantische stortbui. We zien geen handen voor onze ogen. Gelukkig rijdt iedereen hier rustig en is de bui van korte duur. 25 kilometer na Oslo nemen we een verkeerde afslag. Het weer klaart op en de zon schijnt volop. Het is inmiddels 23 graden Celsius. Dit zal niet de laatste keer zijn deze vakantie. We nemen een B weg die parallel aan de E18 loopt.

IMG_1212De route is prachtig en de paarse lupines staan in volle bloei. De gele koolzaad velden doen pijn aan de ogen. We rijden met 70 kilometer per uur door het mooie landschap. Om kwart voor 12 stoppen we in Spydeberg.  Bij een bakkerij nemen we een kop koffie met een puddingbroodje. Aan de overkant is een supermarkt en hier kopen we een grote fles mineraalwater. Na drie kwartier rijden we verder richting Zweedse grens.

IMG_1216Deze is onopvallend en ook hier kunnen we gewoon doorrijden. Ons navigatiesysteem geeft een alternatieve route aan en we besluiten deze te nemen. Weer even weg van de snelweg en de route is prachtig. We rijden via Arvik en vlak voor Sunne komen we weer op de E45. In Sunne parkeren we de auto en we gaan op zoek naar een pinautomaat. De eerste die we tegen komen accepteert onze bankpas niet.

IMG_1218Bij een grote supermarkt is wel een ATM die kaarten met een Cirrus en Maestro logo accepteert. We trekken 3000 SEK uit de muur en wandelen richting de kerk van Sunne. We brengen een kort bezoek en we voelen weer regendruppels. We wandelen terug naar de auto en rijden nog 5 kilometer naar hotel Frykenstrand, dat aan een prachtig meer ligt. We checken in en krijgen de sleutel van kamer 503 met de code van het slot van de buitendeur.

IMG_1223We drinken een neut en nemen dan een welverdiende douche.  Buiten begint het de rommelen en even later barst het onweer los. Het hemelwater komt met bakken naar beneden en we besluiten om onze wandeling uit te stellen.
De kamer is niet groot maar schoon en gerieflijk met uitzicht op het meer. Dan gaan we in de lobby een uurtje lezen. Heerlijk relaxed met uitzicht op het meer.
Het is half 7 en we gaan naar het restaurant.

DSCF5410Hier kiezen we het drie gangen buffet met koffie of thee (345 SEK p.p.). Jose neemt een glas wijn (69 SEK) en ik een halve liter bier (65 SEK). We moeten wennen aan deze pittige prijzen.

IMG_1227Het buffet met haring, zalm, salade, varkensvlees is overheerlijk. We genieten volop en nemen een chocolade mouse taartje met koffie en thee na. Om half 9 roken we buiten een sigaartje. Het regent nog steeds, dus wordt de wandeling weer uitgesteld.

DSCF5406Op de kamer werk ik het verslag uit en lezen we nog wat. Om kwart over negen is het gestopt met regenen. De bewolking is gebroken en de lucht is blauw. Wat is het weer hier veranderlijk. We besluiten nog een korte wandeling te maken. Heerlijk, een rondje langs het hotel, op de steiger, waar een kleine sauna staat en door het bos. Na een half uur is het mooi geweest en gaan we terug naar de kamer. Rond half 11 is het bedtijd. Het was een mooie relaxte dag.

9 juli 2012 Oslo – Sunne – 59° 52’N 13° 05’E
Getagd op: