Vertrek 10:47  uur          Rijtijd: 5 min      Afstand 2 km
Verbruik   19,7 l/100 km         Gemiddelde snelheid    12,1 km/uur

DSCF5321Het is half 9 als we naar de ontbijtzaal lopen. We nemen een tafel met uitzicht op een vijver met mooie vissen. Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid. Jose neemt koffie en ik thee. Het smaakt prima.
Na het ontbijt pakken we de tassen en zien we dat onze boot al aangemeerd is.
We doen het rustig aan en ik maak nog even gebruik van de gratis internet voorziening van het hotel. We checken uit en op onze hotelrekening staan geen parkeerkosten.

DSCF5332Dit scheelt weer 7 euro.
Het is kwart voor 11 als we de bagage in de auto stoppen. We rijden naar de Norwegen Kai en zijn niet de eersten. Het is al best druk en een jonge dame wijst het loket aan waar we in moeten checken. Dit is niet het aller snelste. Het duurt ruim een half uur voordat de drie auto’s voor ons hun ticket hebben.
Bij ons gaat het redelijk vlot. We krijgen de kaartjes van hut 625 op de 9e verdieping van de Color Fantasy.

DSCF5335We moeten aanschuiven in rij 4. Hier moeten we nog ruim een uur wachten. Het is prachtig weer en het is heet in de zon.
Eindelijk rijden we de auto het cruise schip op. Om kwart voor 1 komen we op de 9e verdieping aan en dan blijkt dat de hut pas op kwart over 1 schoongemaakt is. Gelukkig voor ons kunnen we om 1 uur onze spullen al in de hut zetten.

DSCF5383De ruimte is niet groot, maar wel schoon en we hebben twee goede bedden en een kleine douchruimte met toilet. De boot heeft een lengte van 224 meter, is 35 meter breed, heeft 15 decks, 927 hutten en  2627 bedden . We gaan op verkenning uit en wandelen naar deck 7. Hier is een pinautomaat en we tappen 2000 NOK. We hebben dorst en gaan in het Oriental/Promeade cafe een biertje drinken (44 NOK per stuk).

IMG_1204Deck 7 is een grote winkelstraat met restaurantjes en cafes. Dan gaan we naar Deck 15 de buitenlucht in. Het is prachtig weer, onbewolkt en de zon schijnt volop. Op het helikopterdek liggen de mensen al in hun bikini’s. We lopen een rondje en zoeken een plekje aan de reling, zodat we om 1400 uur de afvaart goed kunnen zien. Het is een prachtig gezicht als het cruiseschip in beweging komt en de haven van Kiel verlaat.

IMG_1207We hebben trek en in de Sports en burger bar nemen  we allebei een menuutje: Jose een cheeseburger en ik een sportburger met frisdrank en friet. Als we deze lunch op hebben waait het erg op het deck. We lopen nog een rondje en gaan dan naar beneden de andere decks verkennen. Naast de restaurants, bars en winkels is er nog conferentie centrum, Exhibition entrum, aqualnad, golf simulator, SPA en fitness ruimte, Adventure Planet en een kids corner.

DSCF5355Dan gaan we in de Lounge bar een halve liter Warsteiner drinken. (49 NOK per stuk). Deze bar is in het voorste deel van het schip op deck 15 met rondom glas. Je hebt dus een prachtig uitzicht. De tafels aan het raam zijn erg gewild en wij hebben geluk dat er een vrij is. Na anderhalf uur genieten gaan we weer naar het zonnedeck. De wind is gaan liggen maar we kunnen onze spijkerjasjes goed aan velen. Ook zitten we weer een paar uur en gaan dan weer een rondje bood doen.

DSCF5363De dure restaurants beginnen vol te lopen en bij Mama Bella Pizza staat een wachtrij van wel 20 meter. We gaan maar weer naar de lounge bar voor een biertje. Hier speelt een pianist die later gevolgd wordt door een easy listening band. Het is inmiddels half 9 en we gaan bij Mama Bella Pizza een hapje eten, ik neem een Pizza met tonijn, kappertjes en uien en Jose met Mozzarella, tomaat en Pesto. Smaakt goed, is goed belegd maar veel te veel.

DSCF5353We rekenen 296 NOK af gaan in het casino een sigaartje roken. De zonsondergang is prachtig maar het regent dat het giet. Daarna kijken en luisteren we in het theater nog naar de zeven persoons band en gaan dan naar onze hut. Om kwart voor elf val ik op ons comfortabele bed, als een blok in slaap.

8 juli 2012 Kiel – Oslo – 59° 54’N 10° 45’O
Getagd op: