Vertrek 10:13 uur           Rijtijd: 6:06 uur                           Afstand 597 kmVerbruik 5,4 l/100km      Gemiddelde snelheid 101,4 km/uur

scaniphone1Eindelijk is het zover. Onze expeditie naar 71 graden noorderbreedte kan beginnen. Het is half 10 als we de bagage in de auto pakken. Het past allemaal precies. Rond kwart over tien begint ons avontuur. We zijn de straat nog niet uit of het navigatiesysteem geeft aan de onze geplande route gestremd is. Soepel wordt een nieuwe route berekend. In plaats van de A58 via Den Bosch rijden we langs de Efteling en Waalwijk naar Nijmegen.

DSCF5311Voor mij is het de bekende route naar Apeldoorn. Vlakbij Oldenzaal hebben we onze eerste stop. We nemen plaats op een picknick bank, roken een sigaartje en drinken, in het zonnetje,  een heerlijke kop cappuccino. Jose neemt het stuur over en een kwartier later rijden we in een hevige stortbui. We zien geen hand voor onze ogen. Op ons gemak rijden we over de Autobahn.

IMG_1175Na een kleine twee uur rijden stoppen we bij een tankstation en kopen een halve liter cola light. We strekken de benen, roken een peuk en dan neem ik het stuur weer over. We komen veel baustelles tegen. Hier mogen we maar 80 km per uur rijden. Voor ons geen probleem want we hebben de stress thuis gelaten. Na een uur rijden stoppen we voor een plaspauze en dan rijden we weer door. 40 kilometer voor Kiel gooien we de tank vol.

IMG_1177Dan hebben we hier voorlopig ook geen omkijken meer naar. Ons navigatiesysteem brengt ons voor de deur van Hotel an der Horn. Ik zie de Tiefgarage te laat en we rijden dus een blokje om. De auto parkeer ik op een zeer bijzondere plek, half schuin met de voorwielen in een richel. We melden ons bij de receptie en krijgen de sleutel van kamer 7. Wat een balzaal. Ziet er erg schoon uit, met twee grote bedden, een zitje en een balkon. |

IMG_1185We halen de bagage uit de auto en wandelen richting het Haubtbahnhof. Dit is ongeveer 500 meter lopen. Hier aangekomen zien we veel zwervers die aan de alkohol zitten. Kiel lijkt wel een echte havenstad. We wandelen de brug over en strijken neer op een terras waar we allebei een halve liter Weizenbier drinken. Dit hebben we wel verdiend. Dan wandelen we naar McDonalds want ik hoop dat ze hier een internet hotspot hebben.

IMG_1182Helaas. Onderweg naar de Mac komen we, Cabana Rodizio,  een Portugees steak restaurant tegen. Dit ziet er gezellig uit en we besluiten hier te gaan dineren. Door een lieftallig meisje worden we naar een tafel begeleid en we krijgen een mandje met stokbrood en een kruidenbotersausje. Heerlijk. We bestellen een fles rode Portugese wijn (Loios), Jos’e neemt een Cabana Hauspfanne met salade en ik een Filetsteak met pepersaus. (salade en friet inclusief).

DSCF5315Het is allemaal overheerlijk en de sfeer is gemoedelijk. Met onze buik vol lopen we terug naar het hotel. Onderweg komen we nog een groep die een vrijgezellenfeest aan het vieren is tegen. We sponseren de groep en krijgen een flesje pruimen likeur. Tegen half 9 negen zijn we terug in ons hotel. We gaan buiten op ons balkonnetje zitten. Het is heerlijk weer, we hebben uitzicht op het station en de haven en kijken terug op een heerlijke dag. We hebben ontSt waar we morgen de ferry op moeten. Color line is vlak bij ons hotel, dus dat wordt een makkie.

 

7 juli 2012 Tilburg Kiel – 54° 19’ N 10° 8’ O
Getagd op: