Vertrek 09.45 uur            Rijtijd: 3 uur en 44 minuten         Afstand 261 km
Verbruik  5,5 l/100km      Gemiddelde snelheid    70,3 km/uur

IMG_1225Jose staat om 10 over half 8 op. Vannacht heeft ze gelukkig heerlijk geslapen. Ze heeft zelfs het onweer en de regen niet gehoord. Om half 9 zitten we aan de ontbijttafel. Het is uitgebreid buffet. Heerlijke broodjes, zacht en hard gekookte eitjes, volop beleg en thee, koffie en vruchtensap. We hebben een tafel aan het raam met uitzicht op het meer en laten het ons goed smaken. Om kwart voor tien checken we uit en rijden we in noordelijke richting de E45 op.

IMG_1257Het is nog droog maar de lucht voorspelt niet veel goeds. We rijden door een prachtig landschap en na een half uur rijden begint het te regenen. Om kwart voor tien zijn we in Utterbyn, een plaatsje vlakbij Torsby. Hier ligt het huis Sahlsromsgarden. Omdat het gesloten is, maken we een foto en rijden we door naar Eksharad. Hier bezoeken we een mooi houten kerkje. Het interieur is prachtig.

DSCF5418We lopen een stukje over het kerkhof met smeedijzeren kruizen, een overblijfsel van de ijzerindustrie die hier vroeger floreerde. Om tien voor half twaalf rijden we verder naar Malung. We parkeren de auto op de parkeerplaats van de Lidl en wandelen een stukje Dan drinken we bij een bakkerij een kop koffie en zetten we onze reis voort. We rijden verder over de E45 naar Mora. Plotseling moeten we een kwartier voor een stoplicht wachten.

IMG_1259Dan komt een volgauto die voor de stoet uit rijdt. Halverwege wordt een stukje weg geasfalteerd. Onbegrijpelijk dat hier een kilometer eenrichtingsverkeer voor ingeregeld moet worden. In Mora regent het dat het giet. De geplande wandeling laten we schieten en we picknicken in de auto. Heel apart maar wel leuk voor een keer. Dan rijden we door naar Rattvick. Ons navigatiesysteem brengt ons feilloos naar hotel  Lerdalshojden.

DSCF5416Dit hotel van de Best Western keten ligt boven op een heuvel. We checken in en krijgen de sleutel van kamer 158. We hebben een prachtig uitzicht op het meer en het dorpje met de 625 meter lange steiger. Jammer dat het zo bewolkt en regenachtig is. In het restaurant reserveren we een tafel voor het diner. Het is inmiddels 1600 uur als we naar de sauna en het bubbelbad gaan.

IMG_1262We zijn de enige bezoekers, maar dat komt goed uit, want zo groot is de cabine niet. We nemen een koude douche en gaan dan op de kamer lekker lezen terwijl de regen zachtjes tegen het raam tikt.

IMG_1266Om half 8 gaan we in het restaurant dineren. De kaart is beperkt. Jose neemt een visschotel met zalm en garnalen en ik een kip in mosterdsaus met gebakken aardappelen en groeten. De kwaliteit is prima maar het had een beetje meer mogen zijn.

scaniphone24Na het eten gaan we onder het afdak een sigaartje roken. We zitten droog en kijken uit op het meer. Op de kamer pakken we ons boek en we gaan op tijd slapen. Hopelijk hebben we morgen beter weer.

10 juli 2012 Sunne – Rättvik – 60° 52’N 15° 07’O
Getagd op: