Vandaag staat de terugreis gepland. Om zes uur loopt de wekker af. We pakken de laatste spulletjes en gaan beneden ontbijten. Om zeven vertrekken we met de bus naar het vliegveld van Cusco. Hier zijn we in een kwartiertje. Stefan verzorgt de groep checkin en dat gaat vlot. We wachten een uur in de vertrekhal en om tien over acht kunnen we boarden.

DSCF4062
Ook de security check gaat vlotjes. Jose moet een aansteker die ze in het bakje had gegooid inleveren.  We zitten op stoel 5A en 5B van de BAe 146 van StarPeru. Om kwart voor negen vertrekt vlucht 1112 uit  Cusco richting Lima de hoofdstad van Peru. Om kwart over tien landen we met een kwartier vertraging op vliegveld Jorge Chavez. We moeten een tijdje op onze bagage wachten, maar als we alles compleet hebben staat ons busje klaar.

IMG_7496
We vertrekken om elf uur en na een half uur rijden worden we op de Plaza San Martin afgezet. We gaan in een tentje een kop koffie drinken. Ruim over twaalf start onze stadstoer (5$ p.p.). De gids spreekt goed Engels en start op de Plaza San Martin. Dan lopen we door een grote winkelstraat waar de gebouwen mooie houten balkons hebben. We komen uit bij de Plaza de Armas  en zien wederom mooie koloniale gebouwen.

IMG_7536
De Spaanse invloed is in deze stad enorm aanwezig. We bezoeken nog een museum over eten en na twee uur wandelen gaan we op zoek naar onze bus. Dit valt niet mee, maar na een rondje lopen, rijden we weer. Eerst na de wijk San Isidro en dan na Miraflores. Beide wijken hebben een gerestaureerd of gemaakte Inca gebouw. Wij vinden dit niet mooi. Bij Miraflores worden we bij winkelcentrum Larcomar afgezet.

IMG_7505
Dit is een grote kermis met eettentjes en uitzicht op zee. Bij de Burger King bestel ik twee wopper menu’s.  Dan wandelen er over het complex en wachten we op onze bus die, volgens afspraak, om half vijf arriveert. In een half uur staan we weer op het vliegveld van Lima. Het inchecken duurt lang. Er staan een aantal probleemgevallen voor ons. Wij hebben binnen no time onze instapkaarten. De vertrekbelasting is al betaald.

DSCF4092
Een meevaller van $64. We nemen afscheid van Stefan en lopen naar de internationale transfers. We wisselen de sol om in euro.  Voor de laatste twintig sol kopen we thee en bier. Dan door de security check en langs de douane voor een exit stempel. Dit gaat vlot. Volgens schema kunnen we om tien voor half twee boarden. We zitten op stoel 26B en 26C.

DSCF4074
Omdat er een zieke chinees aan board is, die door de bemanning niet meegenomen wordt en dit discussie oplevert, vertrekken we met een half uur vertraging. Om tien over half 9 kiest de Boeing 777-200 van KLM het luchtruim. De verzorging aan boord is weer prima. Van de maaltijd eet ik niet veel. Als de cabineverlichting wordt gedoofd, en probeer ik te slapen.

IMG_7553
Dit lukt erg goed en als ik wakker wordt hoeven we nog maar twee uur van de twaalf, te vliegen. Het ontbijt wordt uitgeserveerd en ik lees nog wat. Tegen kwart voor vier landen we op onze nationale luchthaven. Bij de douane gaat het vlot. Helaas moeten we lang op onze bagage wachten. Als die er endelij, is nemen we afscheid van de groep en gaan buiten een lekkere Heineken en een witte wijn drinken.

DSCF4102
Als alles op is gaan we de trein zoeken. De treinreis verloopt vlotjes. Eenmaal Tilburg missen we net de bus en wachten op de volgende. Tegen half acht zijn we weer lekker in ons huis terug. We kunnen terugkijken op een fantastische reis.

7 augustus 2011 Cusco – Lima – Amsterdam
Getagd op: