Vandaag mochten we uitslapen en hebben we de hele dag lekker voor onszelf. Na het simpele ontbijt om negen uur gaan we ons voorbereiden op de dag. Kwart voor tien was de aftrap. Als eerste naar San Blas. Via de Plaza door een prachtig straatje naar boven. Maar eerst kopen we voor Phons een Inkakruisje. In het winkeltje werd het sieraadje gewogen en betaalden we het zilver per gram.

IMG_7401
Dan naar de kerk, die zag er aan de buitenkant erg simpel uit, maar eenmaal binnen was dat heel anders. Gewapend met een headset met Engelse uitleg hebben we de kerk bekeken. De uitleg die we kregen was weer interessant. Toen we klaar waren hebben we buiten in het zonnetje over het pleintje geslenterd. Overal waren mensen bezig met spinnen en weven en natuurlijk met de verkoop van souvenirs. Koffietijd!! The Meeting Place is het geworden.

IMG_7403
Daar hebben vers gezette koffie op en ook nog een wafel met chocoladesaus, banaan en slagroom. De twee Amerikaanse uitbaters, Scott en Kenneth,  waren twee enthousiaste zendelingen, die het iedereen naar de zin willen maken. We hebben er genoten van de koffie en de ambiance. Intussen was het al bijna half twee. Al slingerend door de mooie straatjes, zakken we af richting het Inkamuseum. De gevels zijn prachtig.

IMG_7414
Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat de Spanjaarden alles gesloopt hebben en hun huizen op de Inkafundamenten gebouwd hebben. Voor 10 Sol p.p. kunnen we het Inkamuseum binnen. Als eerste zien we een maquette van Morray. Gisteren hebben we maar een van de vier onderdelen gezien. Uit alle windstreken van Peru zien we prachtige voorwerpen. Dierfiguren, textiel, aardewerk, schilderijen enz.

DSCF3978
Ook was er een ruimte ingericht met mummies. Het rode licht maakte het luguber. Zelfs het zonnestelsel met de Melkweg, met daarin verschillende dieren was te zien. We ontdekten dat we van Machu Pichu niet alles gezien hadden. De maquette liet veel meer zien. Al met al was dit museum beslist de moeite waard. Op het binnenplein zitten vrouwen te weven. Prachtig om te zien, maar wat een werk zeg. Als we het museum verlaten gaan we om de hoek op zoek naar een kalender. in een winkeltje zien we een mooie, maar dit is een inkijkexemplaar en ze hebben hem niet op voorraad. Of we om we om zes uur terug willen komen? We zien wel. We hebben dorst en gaan op de eerste verdiepimg van de Makayla Pub een Pisco Sour en een grote Sequena drinken.

DSCF3997
We zitten pal in de zon en het uitzicht over de plaza is prachtig. Dan krijgen we oogcontact met een klein meisje dat vingerpoppetjes verkoopt. Als we afgerekend hebben lopen we naar beneden en staat ze ons op te wachten. Jose koopt voor twee sol twee poppetjes. We wandelen rond het plei en ja hoor hoor, we komen MacDonalds tegen. Natuurlijk even proberen. Dat doen we op ieder continent. Een Big Mac en een cheeseburger gaan erin.

IMG_7479
Als het op is gaan we echt op zoek Naar een kalender. Het viel niet mee, maar in 2012 hebben we de Machu Pichu op de ple. Nog even op een bankje op de Plaza en dan gaan we om half vijf terug naar het hotel. Op ons gemak kunnen we de tassen prepareren voor de terugreis en lekker douchen. We hebben tijd zat. We gaan pas om half acht met z’n allen als afscheid eten.

IMG_7487
Wanneer het zover is gaan we in een rap tempo naar restaurant Baco achter de Plaza. De logistiek is er percent. We bestellen samen een flesje witte wijn, Phons kip en zelf voorlopig voor de allerlaatste keer forel. Het eten is apart en de wijn lekker. Harrie houdt een speech om Stefan te bedanken en geeft hem namens de groep de fooi. Dan rekenen we af en gaan terug naar het hotel. De laatste dingen worden ingepakt en dan gaan we om half elf slapen.

6 augustus 2011 Cusco (3360m)
Getagd op: