Om 6 uur staan we naast ons bed. We hebben een lange reisdag voor de boeg. Tien voor half zeven nemen we een klein ontbijt en om zeven vertrekt onze comfortabele bus richting El Alto. Na ruim twee uur rijden hebben een foto en plasstop van 15 minuten. De chauffeur rijdt goed door en om twaalf uur komen we bij een restaurant in The middle of nowhere aan. We bestellen allebei twee broodjes met ei en een halve liter cola (34 bol). Smaakt prima.

IMG_6782In het restaurant is het ijskoud en na het eten warmen we buiten in de zon op. Om 1 uur rijden we verder en om half twee verlaten we de geasfalteerde weg. We rijden over een zandpad met kuilen. Het is erg stoffig. De avontuurlijke rit door het ruige woestijnlandschap is prachtig. We zien lama’s en vicuna ’s in alle kleuren. En rijden steeds rond 3800 meter hoogte.

bolperiphone56In het begin is de gemiddelde snelheid 60 kilometer per uur, maar later wordt het pad slechter en zakt de gemiddelde snelheid. Om half drie pauzeren we weer om te plassen, te fotograferen en de benen te strekken. Om 15.10 uur moeten we nog 100 kilometer afleggen. De weg is verlaten en het hele stuk komen we slechts vier vrachtwagens tegen, waarvan een er een lekke band heeft. Om 17.08 uur is het nog 20 kilometer naar Uyuni.

bolperiphone65We komen iets na half zes bij hotel Tonito aan. We krijgen de sleutel van kamer 107. Jose verzamelt de was en levert deze bij de receptie in. Tijd voor een heerlijke douche. Om zeven uur is het etenstijd. Stefan heeft twee tafels gereserveerd. We zitten erg krap maar in een gezellige sfeer. De open haard is aan. We bestellen 1 grote pizza nummer 7 een grote fles Huari en een glas witte wijn.

IMG_6802Deze tent wordt gerund door een Amerikaan en de prijzen zijn navenant. 100 bol voor een large pizza is voor Boliviaanse begrippen veel geld. Het ontbijt buffet kost 50 bol p.p. Belachelijk veel. De pizza en de drankjes smaken prima.

bolperiphone67We tafelen met Stefan en William gezellig na. De rest van de groep gaat naar de kamer. Dit is ontspannend na zo’n lange reisdag. We gaan om  half elf slapen. Morgen naar de grootste zoutvlakte op aarde.

26 juli 2011 La Paz – Uyuni (3670m)
Getagd op: