Vandaag hebben we een ‘vrije dag’. We staan om half 9 op en ontbijten met Stefan. De dag begint relaxed en om tien over tien gaan we La Paz verkennen. La Paz, vrede op de toppen van de Andes,de hoogste hoofdstad op aarde. We starten met de heksenmarkt. Het is maar een klein. In marktkramen zijn opgedrogde beestjes te zien en verder ruikt het er sterk naar kruiden. Eigenlijk stelt het niks voor.

IMG_6722Dan gaan we naar het cocamuseum, maar dat is nog dicht. Daar gaan we later nog eens kijken. De San Fransisco kathedraal is aan de beurt. Van buiten is er niet zoveel aan vanwege bouwwerkzaamheden voor op het plein. Maar van binnen is het een en al pracht en praal. Veel lokalen , die prachtig gekleed zijn, komen beelden en afbeeldingen van Christus brengen. Zij zetten dat op de trappen voor het altaar en nemen dan plaats in de kerkbanken.

IMG_6735Om elf uur begint er iemand gitaar spelen. Dat klinkt geweldig in deze immense ruimte, gewoon kippenvel. Dan begint ook de mis. In het gangpad knielt een oud vrouwtje neer dat intens begint te bidden. Het is aandoenlijk om te zien. Na een kwartier houden we het voor gezien en gaan dan koffie drinken bij Sol y Luna. Lekker op ons gemak genieten we van de koffie en het straatleven. Na het afrekenen gaan we terug naar het cocamuseum.

IMG_6741Het is nu wel open en voor 10 Bob p.p. krijgen we een een kleine ruimte, met een Nederlandse handleiding erg veel goede en interessante informatie over van alles en nog wat over de coca. Het was beslist de moeite waard. Naast het museum was een restaurant, de Colonial Pot, waar we voor de lunch een tomatensoep en een drankje bestellen. Phons krijgt zijn soep, en als die op is komt pas de tweede. Beetje ongezellig, maar we zijn ook niet thuis.

bolperiphone53Dan wandelen we op ons gemak naar het Plaza de Murillio. Hier zien we het presidentiële paleis, het parlementsgebouw en de kathedraal. De kathedraal is sober maar mooi. Op het plein zitten honderden duiven. Als een jongetje ze opjaagt vliegen ze rakelings over ons heen. Het lijkt de film ‘birds’ van Hitchcock wel. Dan lopen we de Plaza Riosinio. We wandelen door een steegje met koloniale huizen die geel en blauw geverfd zijn.

bolperiphone54Deze Plaza is klein en op een bankje roken we een peuk en kijken we mensen. Dan wandelen we terug naar Sol & Luna waar we bier, Pisco Sour en Caipirinha drinken. We hebben een mooi uitzicht op de straat. Dan lopen we terug naar het hotel. Onderweg kopen we voor Jose een trui van Alpaca wol (470 Bol). Het is 7 uur geweest als we bij ons hotel aankomen. We nemen een heerlijke douche en lopen naar restaurant ‘The Steakhouse’.

DSCF3246Onderweg kopen we nog twee kussen overtrekken, met Inca motieven voor in onze bank. We bestellen allebei een hamburger en nemen een fles witte wijn: Campus de Solana. Het smaakt allemaal prima en Bob Dylan luistert met enkele nummers van zijn LP Blood on The Tracks de sfeer op. Heel gezellig. (80 bol). We lopen terug naar het hotel waar we om half tien aankomen. De tassen worden geprepareerd en het reisverslag wordt bijgewerkt.

IMG_6768Om half 11 gaan we slapen. Het was een hele mooie, maar vermoeiende dag. We hebben gevoeld dat we op hoogte zijn.

25 juli 2011 La Paz (3600m)
Getagd op: