We staan om half acht uur op en doen het weer op ons gemak. Om acht uur gaan we ontbijten. Een uitgebreid buffet. Je kunt zelfs eieren laten klaar maken, totdat ze op zijn. Om negen uur vertrekken we met 12 personen naar de Uros eilanden. IMG_6616Deze excursie kost 20$ per persoon. Na vijf minuten rijden met de bus komen we bij de haven aan het Titicaca meer aan. Onze boot ligt klaar en even later varen we op het hoogst bevaarbare meer op aarde.

IMG_6632Na een half uurtje varen zien we de drijvende riet eilanden. We worden door de lokale bevolking hartelijk ontvangen en begroeten hen in hun eigen taal terug: quasili. We nemen in een ronde op een bussel riet plaats en krijgen van onze gids uitleg hoe de eilanden gemaakt worden. Er wordt zelfs een maquete van het dorp getoond. Dan mogen we een huis zien dat onderdak biedt aan drie personen. Er is electriciteit en in het dak zit een laag plastic tegen de regen. Filmpje

DSCF3171De electriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen die door de gemeente zijn geschonken. Dan wandelen we over het eiland dat een en al souvenir winkel is. Vervolgens varen we voor 10 Sol p.p. met een rieten boot langs de eilanden. We gaan weer aan ‘riet wal’ en hebben 10 minuten de tijd om het eiland te bekijken. Voor 10 Sol kopen we een miniatuur rietboot voor op onze toiletplank. We varen in een half uur terug naar Puno.

DSCF3192Hier komen we om kwart voort twaalf aan. Tijd om te lunchen en bij de Incabar bestellen we twee sandwiches LTB en een cola en twee biertjes. Om een uur vertrekken we en rijden we langs het Titicaca meer richting Bolivia. Na anderhalf uur hebben we een foto en plasstop. Om 15.00 uur bereiken we de grens. Bij Desaguadero worden de koffers in bakfietsen geplaatst. We halen een stempel bij de Peruaanse douane en wandelen de grens over.

IMG_6680Aan de Boliviaanse kant vullen we een formulier in en krijgen we weer een stempel in ons paspoort. Het is gelukkig niet druk,dus gaat het best vlot. In Bolivia is het een uur later en om 17.00 uur Boliviaanse tijd rijden we richting La Paz. Het is half bewolkt en we rijden over de Alti Plano. Het landschap met de besneeuwde bergketen is overweldigend. Om 19.00 uur komen we hij hotel Diamante Azul aan. De sleutel van kamer 404 is voor ons.

IMG_6696Wederom een mooie kamer. We krijgen 10 minuten de tijd en dan moeten we weer beneden zijn voor de briefing van Stefan. In vogelvlucht nemen we de plattegrond door.

IMG_6705Om acht uur is het verzamelen voor het pinnen en eten. Pinnen is om de hoek en snel gebeurd. (1boliviano =€ 0,10)Dan begint de afdaling naar een restaurant. We komen terecht bij Sol y Luna ( of andersom ), waar ze ook Nederlandse gerechten hebben.

IMG_6717Een deel van de groep haakt af, omdat er binnen gerookt mag worden. Op de menukaart staan o.a. Bitterballen en hutspot met gehakbal. Maar Phons neemt een lokaal bier van de tap met een tenderloinsteak en ik witte wijn met nasi en saté. Het is er gezellig en we eten er heerlijk. Na het afrekenen gaan we terug naar het hotel. Het is een hele klim. Dat kan morgen nog leuk worden.

24 juli 2011 Puno – La Paz (3600m)
Getagd op: