DSCF3267Om half negen staan we op. De jeeps vertrekken pas om tien uur dus we hebben de tijd. We lopen naar de hoofdstraat om geld te pinnen. De eerste ATM heeft een communicatie probleem en geeft geen geld. We lopen een paar honderd meter door en vonden een andere pinautomaat. Hier staat een wachtrij en niemand krijgt geld uit het apparaat. Ik probeer het ook maar uiteindelijk krijg ik de melding dat er een technische storing is.

IMG_6837We lopen naar een bank. Hier kunnen we wisselen, maar geen euro’s. Dus wisselen we 40 dollar. Op weg naar het hotel kopen we voor 5 bol een pot jam en voor 2 bol vier broodjes. Op de kamer nemen we allebei een broodje en in het restaurant drinken we een koffie met melk. Om vijf voor tien staan drie jeeps voor de deur en de excursie, die in de reissom was inbegrepen kan beginnen. Na tien minuten stoppen we bij een treinenkerkhof.

IMG_6835Ik vind hier niet veel aan. De roestgevallen zijn met kalk bekladderd. Wij laten ook een persoonlijke boodschap achter. Dan is het 20 minuten rijden naar Colchani. Hier laat een familie zien hoe zout bewerkt en verpakt wordt. Bij de souvenirs kraampjes slaan we onze slag: muts (20 Bs), sjaal (35 Bs), tasje (30 Bs) en een kandelaar gemaakt van zout (5 Bs). Om half twaalf rijden we verder. We stoppen bij Ojos de Salar, poeltjes van water en gas.

IMG_6874Na deze korte stop rijden we verder naar een zouthotel. We kunnen niet naar binnen. Dat is jammer maar de omgeving is prachtig. Rond half twee komen we bij Isla de Pescadores aan. Een eiland met tien tot 12 meter hoge cactussen die 900 jaar oud zijn. Tijd voor de lunch die bij de excursie is inbegrepen. Kip, aardappel, pasta, tomaten en uien. Een grote mandarijn en thee of koffie na. Na de lunch maak ik de wandeling over het eiland.

IMG_6885Jose heeft geen zin en geniet in het zonnetje van de zoutvlakte. De wandelroute is aangegeven met pijlen. Over een ruig pad klim ik naar een hoogteverschil van 65 meter. Op de top is het uitzicht fenomenaal. In de verte zie ik het Andes gebergte in Chili dat een prachtige weerspiegeling in de zoutvlakte heeft. Op mijn gemak daal ik af en na drie kwartier heb ik de wandeling voltooid.IMG_6902

Op de zoutvlakte maken we nog een paar maffe foto’s en rond kwart voor vier rijden we terug naar Uyuni. Met 80 kilometer per uur scheuren we over de zoutvlakte. Om kwart over vijf zijn we terug bij hotel Tonito. We drinken een grote fles Huari en een glas wijn om het stof weg te spoelen. Dan lopen we naar de hoofdstraat om bij een wisselkantoor euro’s te wisselen. Ik baal want we krijgen een slechte koers.

IMG_6899We zijn genaaid! Terug naar het hotel voor een welverdiende douche. Mijn water is lauw maar als Jose gaat douchen, dan heeft ze koud water. Om zeven uur gaan we in het restaurant van het hotel eten. In Uyuni heb je niet veel keuze in restaurants. We bestellen een grote pizza ‘call 911’ (100 Bs), een grote fles Huari (20 Bs) en een glas wijn (15 Bs). De pizza is overheerlijk en gaat helemaal op.

bolperiphone66We drinken nog een bier en een wijn en gaan rond tien uur naar onze kamer. We zijn moe en met een goed gevoel over deze mooie dag gaan we om half 11 slapen.

27 juli 2011 Uyuni (3670m)
Getagd op: