We hebben allebei weer slecht geslapen. Een hard bed, de muezzin en een timmerman die om half zeven begint, maken lekker doorslapen niet mogelijk. Om tien over 8 zitten we op het panoramisch terras te ontbijten. Op straat is het een drukte van belang en we zien speciale troepen met bivakmutsen. Er wordt een reconstructie gehouden die te maken heeft met de bomaanslag in restaurant Argana van twee weken geleden.

IMG_5876Tussen de mobiele eenheid liep een man die door de vele mensen langs de straat uitgejouwd wordt. We lopen met onze tassen naar de bus, die driehonderd meter verderop in een zijstraat staat. Klokslag 9 uur rijden we richting Atlantische oceaan. We rijden over een goede rechte weg. Na anderhalf uur stoppen we in Chichaoua waar we op een terras koffie casse drinken. Dan slenteren we over de lokale markt.

IMG_5899Deze is zeer bijzonder en maakt grote indruk op ons. Op het einde worden schapen verhandeld. We maken mooie foto’s en de bedelaarster met kind is erg blij metde Ariël ijsbeer. Om half 12 vervolgen we onze rit richting Essaouira. Dan zien we geiten in een boom zitten. Natuurlijk stoppen we om dit onnatuurlijk plaatje vast te leggen. We geven de geitenhouder een Dirham en rijden verder.

IMG_5902De volgende stop is bij een fabriekje waar argan olie  producten gemaakt worden. We krijgen in het Engels goede uitleg en in het winkeltje worden de producten verkocht. Omdat de prijzen erg hoog zijn, koopt niemand van onze groep iets. We rijden weer een stukje verder en stoppen hij een plek waar we een mooi uitzicht over Essaouira hebben. Luc legt uit waar wat te zien is. We rijden door naar het begin van de medina.

IMG_5914Hier reget Luc een man met een karretje die onze bagage naar het hotel brengt. Het is ongeveer 200 meter lopen naar hotel Cap Sim. We krijgen de sleutel van kamer 8, droppen de bagage op de kamer en lopen met Luc naar de hoofdstraat en de vismarkt. Dan gaan we samen verder en lopen naar de haven. Bij Chez Sam eten we een tonijnsalade en drinken we een biertje en een cola. De prijzen zijn aan het toerisme aangepast.

IMG_5915Dan lopen we naar de vestingmuur en zien een rij kanonnen staan. We slenteren door de smalle steegjes van de medina en bekijken de winkeltjes. We zoeken nog een lamp om de kralensnoeren aan te hangen, maar slagen niet. We drinken op een terras een cola en genieten van het straatbeeld. Er zijn hier opvallend veel bedelaars en gehandicapten. We gaan naar oze hotelkamer, nemen een douche en rusten wat uit.

DSCF2653Tegen acht uur gaan we een restaurant zoeken. We wandelen naar de haven, maar vinden niks naar onze zin. Na een half uur wandelen strijken we neer op het terras van restaurant Tassaout. Ik neem een pizza 4 saisons en Jose een pizza met ansjovis. Het is een alcohol vrije tent dus bestellen we twee cola. Op een ander terras drinken we nog een café casse en een muntthee. We hebben een prachtig uitzicht op de Place Hassan II.

IMG_5921Het is best druk en we zien weer veel bedelaars. Als het begint te weerlichten en donderen rekenen we af en we zijn net voor de bui op onze hotelkamer. Om half elf houden we het voor gezien en gaan lekker slapen. Morgen weer een dag, al begint het aardig op te schieten.

11 mei 2011 Marrakesh – Essaouira
Getagd op: