IMG_3051Tien voor 8 is het tijd voor het ontbijt. Gelukkkig hebben we gisteren kaartjes gekocht want anders hadden we achter het net gevist. We moeten weer in kleermakerszit eten. Dat valt niet mee. Het westers ontbijt is redelijk. Roerei met toast, croissant, watermeloen, stukjes sinaasappel, orange juice en thee.
Om kwart voor negen rijden we naar het noorden van het eiland Kyushu.

IMG_3075We stoppen in Kannawa, een wijk ten noorden van het centrum van Beppu. Hier komt het vulkanische vocht in allerlei geuren en kleuren door de aardkorst naar de oppervlakte. Het mondt uit in zogenaamde jigoku (hellen). We kopen  voor ¥800 twee entreekaartjes. De tuin is prachtig aangelegd. In de verschillende vijvers bloeien de mooiste waterlelies. We lopen naar een roodgekleurde bron die veel  rookwolken produceert.

IMG_3079Dan gaan we naar een azuurblauwe bron. Het is mooi aangelegd maar hierdoor is het veel minder ‘natuurlijk’ dan in Yellowstone Park of in Rincon de la Vieja. Na anderhalf uur vertrekken we weer richting Usuki. Hier bezoeken we seki-butsu (¥1060) waar uit rotsen meer dan 60 Boeddhabeelden gekapt zijn. Het is soms best klimmen maar de moeite waard. Luc geeft uitleg over het boeddhisme. Na een half uur gaan we in het restaurantje bij de ingang lunchen.

IMG_3102José neemt een kip tempura en ik een fles bier. Voor mij is het nog te vroeg. Bij vertrek kopen we in het souvenirwinkeltje 20 ansichtkaarten .
We rijden dan in driekwart uur naar de ferry. Hier komen we om 13.30 uur aan. We nemen afscheid van onze chauffeur. Om 14.00 vertrekt de ferry voor de tocht van 1 uur en tien minuten naar Misaki, op het eiland Shikoku. Dit is de meest westelijke punt van het eiland. Tijdens de overtocht zitten we lekker buiten in de schaduw.

SAMSUNG DIGITAL CAMERADe vaart verloopt rustig, maar het tassen sjouwen is wat minder. Aan de haven staat de nieuwe bus al klaar. Het is een kleintje en het wordt proppen met de bagage. Gelukkig krijgen we morgen weer een grotere bus. Vanaf hier rijden we in een half uur naar een kerncentrale. Hier kijken we naar een korte film in 3D. Gelukkig heeft de film ondertiteling. Er is ook een museum wat we voor de film bezocht hebben.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAHier zijn de bijschriften alleen in het Japans. Dit is dus niet aan ons besteed.
We moeten nog anderhalf uur rijden en dan komen we bij hotel new Kajiwara in Matsuyama aan. Het hotel ligt vlak bij het station in het westelijk deel van de stad.
We krijgen de sleutel van kamer 516, speciaal voor rokers en dat doen we niet op de kamer, een ruime drie persoonskamer. De kamer is voorzien van een gratis internet aansluiting.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAGelukkig heb ik mijn internetkabel en laptop bij dus kan ik van deze faciliteit gebruik maken.
We gaan op zoek naar een restaurant en verkennen de omgeving van het hotel en station. Hier is niks fatsoenlijks te vinden. Daarom gaan we bij McDonalds die achter het hotel ligt eten. Ik neem een Big Mac menu en José een Cheeseburger menu ¥1200. James en Corrie schuiven ook aan. Ze hebben ook gezocht en niks gevonden.
Bij het station kopen we in een supermarkt bier en het ontbijt voor morgenvroeg. Dan gaan we naar de kamer. Lekker douchen, verslag bijwerken en lezen.

7 augustus 2010 Beppu – Matsuyama
Getagd op: