Vandaag bepalen we ons eigen tempo. We trekken er met z’n tweetjes op uit. Om half 9 loopt de wekker af, dat is eigenlijk uitslapen. We doen het rustig aan en nemen ons ontbijt op de kamer. Beneden in het hotel kopen we voor allebei een dagkaart voor de bus: ¥500 per stuk. We lopen naar het busstation dat op de hoek van de straat van ons hotel ligt en nemen lijn 202. We stappen uit bij Gion en gaan deze wijk verkennen.

IMG_3786Bij Starbucks drinken we een americano op het terras. Dan komen Frits en Sien voorbij en zij volgens ons voorbeeld. Het is leuk om naar het straatbeeld van Kyoto te kijken. We zien monniken en vrouwen in geishakledij. We lopen langs de rivier richting Pontocho. Hier dwalen we door de kleine straatjes met prachtige houten huizen. Bij een bakker kopen we vier koeken en koffie en we nuttigen onze lunch in de bakkerij. Dat was super lekker.

IMG_3787Twee keer warm eten op een dag begint ons tegen te staan.
Dan pakken we bus 17 naar het station. Dit is een prachtig modern gebouw. Eerst gaan we een warenhuis binnen en kijken wat er op elke verdieping te koop aangeboden wordt. Dan verkennen we het stationsgebouw en gaan bij de parkeergarage met een lift naar de 11-de verdieping. Hier komen we op de skywalk, een loopbrug waar je een mooi uitzicht over Kyoto en de mensen in de stationshal hebt.

IMG_3809Je kijkt ook recht op de Kyoto Tower, een markante toren in de stad. Op de 11-de verdieping van het Isetan warenhuis drinken we een biertje en een witte wijn. We geven onze voeten even rust. Het is druk en naast ons zitten een paar verliefde Japanse tortelduifjes. Leuk om te zien.
Dan nemen we lijn 17 weer richting Gion. We dwalen nogmaals door de straatjes en zien dan een overdekte winkelpromenade.

IMG_3825Deze is enorm groot en we wandelen op ons gemak en zijn op zoek naar een Yukata. Deze vinden we uiteindelijk. Een mooie met Japanse karakters.
Dan lopen we naar de Kawaramachi Dori waar we bus 10 richting hotel nemen. Op het terras van het hotel drinken we een biertje en roken we een sigaar. Het is inmiddels kwart over 6. Tegen half 8 gaan we naar boven voor een verfrissende douche. We besluiten om weer in het hotel te eten.

IMG_3828Goed en gemakkelijk.
Kees, Annelies en Margriet schuiven ook aan. Vol trots laten ze hun foto’s als Geisha meisjes zien. Ze hebben zich helemaal als Geisha laten verkleden en schminken.
IMG_3832Ze lijken nu helemaal sprekend op elkaar.
Na het diner wandelen we naar het kleine riviertje. Hier worden allemaal blauwe lichtjes op het water gezet en ze stromen langzaam voorbij.

IMG_3858We zijn hier iets over 9 en vangen nog een glimp van de laatste lichtjes op. We gaan naar beneden en wandelen een stuk langs het water. We lopen via de 7-eleven, waar we jus d’orange en bier inslaan terug naar het hotel. Het is inmiddels 10 uur geweest en tijd om het reisverslag bij te werken.
Het was weer een mooie, warme en droge dag. Tijd om onze vermoeide lijven, en vooral voeten, rust te geven.

14 augustus 2010 Kyoto
Getagd op: