Iets over 7 uur schuiven we aan bij het ontbijt. We zijn de laatste van de groep. Dit keer weer een spiegelei met gebakken spek. Een grapefruit en een soort huzarensalade maken het ochtendmaal compleet. Ik eet het ei en spek met toast, drink twee kopjes thee op hou het verder voor gezien. José neemt mijn grapefruit. Om kwart voor 8 sjouw ik de tassen de lange trap af. Ze worden weer met een auto naar de grote weg gebracht.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAOm 8 uur vertrekt de bus en verlaten we de stad. We rijden over het Shimabara schiereiland door het Unzen-Amakusa Nationaal Park. Na anderhalf uur bussen stoppen we in Unzen. Hier maken we een wandeling van drie kwartier langs zwavelbronnen en pruttelende modderpoelen. De zwavel stinkt behoorlijk, maar de tocht is de moeite waard. Een en al vulkanisme.

IMG_2775We vervolgen onze dagexcursie en rijden naar de terminal waar de ferry vertrekt. We moeten even wachten maar dan kan onze chauffeur de bus op de boot rijden. We gaan boven op het dek zitten. In een half uur varen we naar de overkant.
SAMSUNG DIGITAL CAMERANa de ferry rijden we tien minuten en stoppen we voor de lunch. We gaan buiten zitten en de meesten bestellen gebakken vis met rijst. Hier heb ik geen zin in, dus ik bestel een Asahi bier.

IMG_2800Dit is heerlijk. De vis en de rijst smaakt José ook goed. De vrouw kijkt zeer verbaasd als ik het bier uit de fles drink. Dit geeft veel hilariteit. Ze neemt de glaasjes maar mee terug.  Tijdens de lunch breken de wolken en de regen valt met bakken naar beneden. Gelukkig zit er een glasplaat boven het riet zodat we droog zitten. Om kwart voor twee brengt de bus ons naar het vertrekpunt van de dolfijnen excursie.

IMG_2812Voor ¥ 2000 per persoon gaan we dolfijnen spotten. Iedereen gaat mee en de groep wordt over twee boten verdeeld. Na 5 minuten varen zien we de flippers al zwemmen. Er varen al een paar boten omheen. Het is een spectaculair gezicht en we genieten zeker een half uur met volle teugen  van al het geduik en gesnuif. Hele volksstammen dolfijnen spelen rond de boten. Groot en klein. Een enkele springt boven het water uit. Vast les gehad in Harderwijk.

IMG_2885Wat is dit mooi, meer dan de moeite waard.
Er worden heel wat foto’s gemaakt. Ik maak ook nog een filmpje, prachtig.
Dan rijden we ruim een uur verder over de Amakuse-eilanden. De route is prachtig en we volgen de weg langs de kust. We stoppen een kwartier bij een plek waar vijf bruggen te zien zijn. We zien er maar vier, de vijfde is verdwenen. Die ligt blijkbaar ergens achter verstopt.
IMG_2918
Dan is het nog anderhalf uur rijden naar hotel Slow Suizenji in Kumamote. We krijgen de sleutel van kamer 626, een warm hok zonder airco.  We zetten het raam open, buiten is het frisser dan binnen.
Dan zien we de ijzeren kast naast ons bed. Dit blijkt de airco te zijn. We zetten hem op ‘high’ en hopen dat het straks koeler op de kamer is.

SAMSUNG DIGITAL CAMERABeneden bij de bar vragen we de weg naar de tram die ons ‘downtown’ brengt. Het vriendelijke meisje legt het ons in gebrekkig engels haarfijn uit. We lopen naar de tram en lijn 3 staat al te wachten. We stappen in en direct worden we geholpen door een zeer vriendelijke Japanner. Hij vraagt waar we naar toe willen en we moeten bij dezelfde halte als waar hij uitstapt, de tram verlaten. We lopen een stukje naar het kasteel. Is staat bovenop een berg en de Rough Guide leert ons dat het gesloten is.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAWe zien een paar lichtjes maar op dit tijdstip is hier niet veel aan. We steken de weg over en pinnen bij het postkantoor een voorraad Yennen. Dan gaan we op zoek naar het Chinees restaurant Korantei. Dit is volgens de Rough Guide een restaurant waar je, in een leuke sfeer, voor weinig geld goed kunt eten. In de winkelstraat vinden we een Chinees restaurant met een binnenplein maar de naam Korantei kunnen we nergens vinden.

DSCF0260We lopen terug en José vraagt hulp aan een meisje in een brillenwinkel. Ze helpt ons een loopt samen met ons naar hetzelfde restaurant waar we zojuist voor de deur stonden. Ze wijst de Japanse letters aan met die Korantei moeten voorstellen. We bedanken haar en nemen in het restaurant plaats. Het inderdaad een propere en gezellige tent. We bestellen een bier en een cola. José neemt fried rice met groenten en krab.

DSCF0262Ik bestel sweet and soure pork met fried rice. We krijgen bij het gerecht een heerlijk soepje. Het eten smaakt voortreffelijk. We rekenen  ¥ 2620 af en nemen de tram terug richting hotel. Als we het kaartje bestuderen worden we weer geholpen door een jonge Japanner, die engels studeert en de taal in de praktijk wil oefenen. In een supermarkt kopen we een bier, cola en water. We gaan naar de kamer waar de airco zijn werk doet. Lekker op ons gemak de dag van morgen voorbereiden en wat lezen in mijn spannend boek.

5 augustus 2010 Naghasaki – Kumamoto
Getagd op: