Om half 7 begint de Nokia te piepen en om 7 uur zitten we aan het ontbijt met stokbrood, jam en thee. Om kwart voor 8 begint de wandeling . We starten van 560 meter en lopen over een bergtop van 620 meter. Onderweg komen we een waterresservoir tegen. De gids heeft er een flink tempo in en José vindt dit niet leuk. We dalen in een mooi landschap af naar 220 meter en na 2 uur  zijn we al bij de jeeps.

DSCF0245Omdat de wandeling drie uur zou duren, regelt Natasja een extra stukje van bijna een half uur. José  heeft het gehad en blijft bij de landcruisers achter. Wij lopen nog door een rivierbedding en dan pikken de auto’s ons op. We rijden naar het hoofkantoor van Douz voyages in Douz. De bagage wordt in een ruimte gedropt en we gaan bij de buren lunchen. We nemen allebei een brik a l’oeuf, een escaplope met friet en een cola.

DSCF0299We zitten op kussens en het eten wordt geserveerd op kleine tafels. We hebben drie kwartier om onze bagage voor de kamelentrip te preperaren. Het  merendeel is al gebeurd, maar de kisten en wandelkleding worden nog omgewisseld.
Om drie uur rijden we met de jeeps in een paar minuten naar het startpunt van de kamelentocht oftewel de méharée.

DSCF0325De bagage wordt op de beesten geplaatst. Mohammed knoopt de doeken om ons hoofd. Zo zien we er als echte woestijngangers uit. We maken foto’s en rond 4 uur vertrekken we voor ons  Sahara avontuur. Na een uur hebben we een korte pauze en dan sjokken we weer door. Rond 6 uur zijn we op de plek waar we gaan overnachten.

DSCF0335We stijgen af en de begeleiders beginnen met hun eigen taak: bedouinetent opzetten,  hout zoeken,  kamelen verzorgen en groenten schoonmaken. José  gaat de kok meehelpen en schilt de wortels, koolrabi en aardappels.
Om 7 uur heeft Natajsa een verrassing: 5 flessen wijn, chips en tuc koekjes.
Will en ik maken de flessen open.  Dit is in eerste instantie nog een hele toer maar met de kurkentrekker van Will is het een fluitje van een cent .

DSCF0372De wijn was voortreffelijk en bevordelijk  voor de sfeer. Het kampvuur wordt aangestoken en we zitten in een kleine kring op matrasjes  en dekens.
Rond 8 uur wordt het voorgerecht geserveerd. Een soort soep die voortreffelijk smaakt. Vervolgens krijgen we vegetarische couscous die ook uitzonderlijk lekker is. Compliment voor de kok.

DSCF0386Na het eten schuiven de multifunctionele kamelendrijvers aan en maken  ze muziek op de kookpot. Voorzichtig wordt een dansje gewaagd. Als het half 11 is gaan we een plekje in de woestijn zoeken. We slapen niet in de bedoeinetent  maar onder de sterrenhemel. Een opblaaskussentje van Linberg, een matrasje, een slaapzak en een deken zijn onze hulpmiddelen voor de nacht. Het koelt flink af en ik heb moeite met inslapen. Ik heb wel eens beter geslapen, maar deze ervaring mag je niet missen.

28 april 2009 Matmata – Bedoeïenentent in Sahara
Getagd op: